İngiltere, pandemi ile ilgili olarak Türkiye’yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarttı.

İngiltere, Türkiye’yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarttı. Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Welwyn Hatfield milletvekili Grant Shapps’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İngiltere’nin 4 Ekim itibariyle uygulayacağı yeni seyahat düzenlemesini anlattı.

Shapps’ın ifadesine göre 4 Ekim itibariyle çift doz aşılı kişiler, kırmızı liste ülkelerinden İngiltere’ye gelmeden önce herhangi bir PCR testi yapmak zorunda kalmayacak.

8 ÜLKE LİSTEDEN ÇIKTI

Türkiye ile birlikte Pakistan, Maldivler, Mısır, Sri Lanka, Umman, Bangladesh ve Kenya da kırmızın listeden çıkartıldı. Bununla birlikte kırmızı ile yeşil liste arasında yer alan turuncu liste uygulamasına da son verildi. Shapps, düzenlemeyi açıklamadan önce yaptığı bir paylaşımda düzenlemenin amacını; seyahati kolaylaştırmak için “maliyetleri azaltmak, daha yüksek aşı düzeylerinden yararlanmak ve hepimizi güvende tutmak” sözleriyle açıkladı.

Kaynak: anka