İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte etkili olan karla mücadeleyi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) denetledi. Kentin ana arterlerindeki trafik akışını canlı olarak kameralardan izleyen İmamoğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kritik noktalarda saha ziyaretleri yapan İmamoğlu, kar kalınlığının kırsal kesimlerde 25 santimetreye kadar çıktığını, soğuk hava dalgasının hafta boyunca kentte etkisini sürdüreceğini bildirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki karla mücadele çalışmalarını Eyüpsultan’daki AKOM'da takip etti. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, yardımcıları Gürkan Alpay ve Murat Yazıcı’nın da eşlik ettiği İmamoğlu, kurmaylarından ve ilgili kurum temsilcilerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İmamoğlu, İstanbul’un karla mücadelesini, canlı yayında İstanbullularla paylaştı. Konuşmasının başında Türk sinemasının yaşamını yitiren sembol isimlerinden Fatma Girik’i anan İmamoğlu, “Öncelikle burada, çalışma esnasında aldığımız bir haberle üzüntümüzü paylaşmak istiyoruz. Türk sinemasının kıymetli ismi Fatma Girik Hanımefendi, ne yazık ki hayatını kaybetti. Türk sanat camiasına, sinema camiasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet etsin. Sinemamızın çok değerli bir yüzüydü, çok değerli bir sanatçısıydı” dedi.

Geçen haftadan bu yana karla ilgili süreci takip ettiklerini belirten İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

7.421 PERSONEL, 1.582 ARAÇLA MÜCADELE VERİYOR: “Cuma gününden itibaren gelen yağışlarla birlikte, şehir içerisinde il merkezimizde 8-15 santim arasında kar kalınlığı tespit ediyor arkadaşlarım. Kar yağışı zaman zaman lokal alanları etkiliyor. Bu yönüyle biz de süreci çok etkin bir biçimde il merkezimizde, şehir merkezimizde takip ediyoruz. Kar kalınlığı kırsal alanlarda 25 santime kadar yükseldi. Soğuk hava dalgası hafta boyunca devam edecek. İBB olarak, mesai kavramı olmaksızın çalışmaların devam ettiriyoruz. İstanbul genelinde bin 582 aracımız, 7 bin 421 personelimizle beraber mücadelemizi sürdürüyoruz. Ve 35 bin tonun üzerinde tuz kullanarak, yollarımızın kullanılabilmesi noktasında etkin bir biçimde temizliğini sürdürüyor arkadaşlarımız.

SOKAK CANLILARINA 500 NOKTADA, 2 BİN TON MAMA DAĞITILDI: Sokak canlıları için 500 farklı noktada, 2 bin tonun üzerinde mama dağıtımı yapıyoruz. Çalışmaların tamamını İstanbul Valiliği ile koordineli biçimde yürütüyoruz. Sayın Ali Yerlikaya valimizle beraber, konuşarak, bütün kamu kurumlarıyla, 39 ilçe belediyemizle -ki ihtiyaçlarını anında gideriyoruz, başta tuz olmak üzere- irtibat halindeyiz. Burada, masada da görüldüğü üzere, sadece Büyükşehir Belediyemizin kurum ve kuruluşları değil, aynı zamanda devletimizin diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla da irtibatlı, yine Vali’mizin AFAD'da kurduğu ekiple de anlık tespitler yaparak, nasıl koordineli olacağımız noktasında etkin bir çalışmayı sürdürdüğümüzü ifade etmek isterim. Bu yönüyle hem sayın Vali’mize hem de bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ilgililerine, yetkililerine İstanbul halkı adına çok çok teşekkür ediyorum.

KAMU KURUMLARIYLA VE İSTANBUL HALKIYLA KOORDİNELİ ÇALIŞILDI: En başından beri İstanbullularla kurduğumuz sağlıklı diyaloğun bence en güzel karşılığını bu kar yağışı esnasında yaşıyoruz. Hiçbir vatandaşımız, acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler, 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz. Aynen sokakta yaşadığını tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza olan duyarlılığımız gibi. Şu ana kadar, sokakta yaşadığını tespit ettiğimiz bin 385 vatandaşımızı bu kar süresince konuk ettik, etmeye de devam edeceğiz. Aldığımız ihbarlar oluyor. Ya da birebir bizim ekiplerimizin tespitleri oluyor. Mutlaka oraya gidiyoruz. Vatandaşımızı ikna edip hem kendi konaklama alanlarımıza hem de bazı otellere yerleştirip hem birtakım ihtiyaçlarını görüyoruz hem de orada sıcacık bir ortamda kalmasını sağlamayla ilgili hassasiyetimizi gösteriyoruz.

VATANDAŞA ÖZEL TEŞEKKÜR: Büyük bir megapolü yönetiyoruz. Neredeyse 20 milyona yakın insanın yaşadığı bir kenti yönetiyoruz. Böylesi bir kentte uyumlu, iş birliği içerisinde, uyarılara dikkat ve hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza da aynı teşekkürü bir borç biliyorum. Umuyorum ki bu 3-4 gün sonrasında, canımızı sıkan hiçbir olay yaşamadan, bizi üzen hiçbir manzara görmeden -küçük bir kısmı hatalar, eksiklikler olabilir, lütfen bizi affedin ama uyarmaktan da geri durmayın- bu sıkıntılı halleri görmeden, sadece günün sonunda belki de bu hafta sonuna doğru barajlarımızdaki doluluğu yüzde 75-80’lere çıkarttığımız, karın bereketini şehrimizde ve topraklarımızda yaşadığımız bir güzel haftayı hep birlikte geçirelim istiyorum. Çocuklara bolca kitap okumalarını tavsiye ediyorum hazır ara tatildeyken. Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi kütüphanelerimize davet ediyoruz.”

KRİTİK NOKTALARI YERİNDE DENETLEDİ

İBB Başkanı İmamoğlu, canlı yayının ardından İstanbul sokaklarında kar denetimine çıktı. Kağıthane Cendere Yolu ve Beykoz Kavacık’ta kritik noktaları ziyaret eden İmamoğlu, karla mücadeleyi sahada sürdüren ekiplerle bir araya geldi. Çalışanlardan bilgi alan İmamoğlu, mesai arkadaşlarına telsizden seslenerek başarılar diledi.

Kaynak: anka