İstanbul’da “sorumluluk alanı” kavramı olmaksızın her kurum, kuruluş ve ilçe belediyesinin çalışmalarına katkı sunma prensibiyle, çalıştıklarına vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Böylesi bir konu üzerinden de birilerine ya da kurum-kuruluşlara dönük ok fırlatmayı, onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri, anlayışları, elbette duymuyor ve görmüyoruz bile" dedi.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinde başlayıp, kenti tam anlamıyla esir alan yoğun kar yağışıyla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Eyüpsultan’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) konuşan İmamoğlu, mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarını en aza indirme konusunda tüm kurum, kuruluşlarla müşterek bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Kar yağışının, özellikle dün akşam 21.00 sıralarında yoğunlaştığını aktaran İmamoğlu, “Çok yoğun bir kar yağışını hep birlikte yaşadık. 15.00 itibariyle, öğleden sonra Arnavutköy ve Eyüpsultan bölgesinde yoğun bir biçimde başlayan kar yağışı, 18.00 sonrası İstanbul'un özellikle batı tarafında Başakşehir, Esenyurt, Küçükçekmece, Beylikdüzü ve Büyükçekmece hattında çok yoğun etkisini gösterdi. Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre; sekiz saatte yaklaşık 60 kilograma ulaştığı noktalar var. Yani bir metrekareye düşen kar yağışı, 60 kilogram. Yağmur ölçüsüyle ifade ediyorum. Normalde 24 saatte bir yere, 50 kilogram yağmur düştüğünde, bu, çok yoğun bir yağmur yağışıdır. Biz, bunu 8 saatte kar yağışıyla elde eden bir bölge haline dönüştük. Kar kalınlığı 80 santimetreyi bulan bölgelerimiz var. Özellikle kuzey hattında, ki bazı yığılmalarla bu yollarda 1 metreyi aşan kar yoğunluklarına ulaştık. Şehrimizin genelinde ise, 30-35 santim ve 50 santim aralığında bir kar kalınlığı oluşmuştur" diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN ARAÇLARINI ALSIN”

Kar yağışının bu akşam 18.00 itibariyle yeniden başlayacağı yönünde tahminler olduğunu belirten Başkan İmamoğlu, “Belli bölgelerde özellikle kar yağışı yine etkili olacak. O bakımdan, yapılan bütün uyarılara, bütün açıklamalara, bütün vatandaşlarımızın hassasiyetle uymasını istiyoruz” dedi. İstanbul Valiliği’nin mesai saatlerine ve kente giriş-çıkışlara yönelik kararlarını hatırlatan İmamoğlu, “Az önce yine Sayın Valimizle konuşarak mutabık olduğumuz, TEM otoyolunda, Kuzey Çevre Yolu'nda ve D100, yani E5 karayolunda aracını bırakmış olan vatandaşlarımızın da araçlarını bu alanlardan almasına müsaade edilecektir” ifadelerini kullandı. 

EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR

İstanbul’da “sorumluluk alanı” kavramı olmaksızın her kurum, kuruluş ve ilçe belediyesinin çalışmalarına katkı sunma prensibiyle, çalıştıklarına vurgu yapan Başkan İmamoğlu, “Böylesi bir konu üzerinden de birilerine ya da kurum-kuruluşlara dönük ok fırlatmayı, onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri, anlayışları, elbette duymuyoruz bile, görmüyoruz bile. Ben yine buradan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında -şu an bile bu masada birçok kamu kurum kuruluşunun temsilcisi var- tabii ki Büyükşehir Belediyemiz çatısı altında olan, gerçekten o belki de on binlerce diyeceğimiz 39 ilçe belediyesinin de çalışanları olmak üzere, her emekçinin emeğine sağlık, alın terine sağlık. Büyük emek gösterildi. Senkronize çalışma çabası ortaya koyuldu. Bu anlamda hem valiliğimize hem Sayın Valimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: igf