İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler öncesi 23 Ocak 2019’da Tuzla'da evine konuk olarak, ilaca erişimde yaşadıkları zorluklar konusunda sesi olma söz verdiği SMA hastası Aysun Erim’i bugün bir kez daha ziyaret etti. İmamoğlu, kendisine verdiği destekten ötürü teşekkür eden ve artık ilaçlarını düzenli olarak kullandığını söyleyen Aysun Erim'e "Geçen seferden daha iyi gördüm seni” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Yakuplu Kent Ormanı’nın açılışını yaptıktan sonra geçtiği Tuzla ilçesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu’nun Tuzla’daki ilk adresi, Kamil Abdüş Gölü oldu. İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut, önceki yönetimden yüzde 24’le devraldıkları Kamil Abdüş Gölü 1. Etap Çevre Düzenlemesi çalışmalarının sona erdiği bilgisini paylaştı. Son çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, bölgenin “koruma alanı” ilan edildiğini aktaran Korkut, bu nedenle 2’nci ve 3’ncü etap çalışmalarını durduklarını bildirdi.

İmamoğlu’nun ilçedeki ikinci durağı, seçim kampanyası sırasında 23 Ocak 2019’da da ziyaret ettiği Aydıntepe Mahallesi’nde kurulan semt pazarı oldu. Vatandaşlar ve pazar esnafından gelen sorunları dinleyen İmamoğlu, yurttaşlarla da fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşlar, cep telefonlarından yaptıkları canlı yayınlarla yakınlarını İmamoğlu ile buluşturdu. İmamoğlu’nun pazar ziyaretinin ana gündem maddesi, seçim kampanyası sürecinde olduğu gibi, ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı oldu.

ESNAFTAN İMAMOĞLU’NA: MİLLETTE PARA YOK

Ekrem İmamoğlu, geçen yılki pazar ziyaretinde de sohbet ettiği patates, soğan tezgahı bulunan esnafa yönelttiği "Bu yıl işler nasıl" sorusuna "Vallahi mallar ucuz; ama millette para yok. Sıkıntı var” karşılığını aldı. İBB olarak, üreticiden patates alıp ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyleyen İmamoğlu, “Ama bu bereketi iyi değerlendiremiyoruz. Senin de dediğin gibi; cebinde para olmayınca, olmuyor” diye konuştu. İmamoğlu, ürünlerdeki fiyat farklarına dikkat çeken esnafa, “İnşallah bir dahaki buluşmamızda senin işlerin bereketini, milletin de cebindeki paranın bolluğunu konuşuruz” dileğinde bulundu.

SMA HASTASI AYSUN’U UNUTMADI

Ekrem İmamoğlu’nun 23 Ocak 2019’da İBB Başkan adayı iken ziyaret ettiği Tuzla'da Aynur Erim adındaki vatandaş, kızının SMA hastası olduğunu ve ilaç bulmakta zorluk yaşadıklarını belirterek yardım istemişti. Erim’in adresini alan İmamoğlu, pazar turunun ardından aileyi ziyaret etmişti. O dönemde 32 yaşında olan SMA hastası Aysun Erim, “Ben bu ilacı, sadece kendim için değil, tüm SMA hastaları için istiyorum” isyanına tanıklık eden İmamoğlu, “Konuyla özel olarak ilgileneceğim. Genel anlamda yetkililer sesini duysun diye yanına geldim” demişti.

İmamoğlu, SMA hastası Aysun Erim’i, Aydıntepe semt pazarını ikinci ziyaretinde de unutmadı. Erim ailesi, evlerine ikinci kez konuk olan İmamoğlu’na, o dönemde kendilerine ses olmasından dolayı teşekkür etti. İmamoğlu, ilaçlarını kullandığını söyleyen Erim’e, “Geçen seferden daha iyi gördüm seni” karşılığını verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Erim ailesinin evinden ayrıldıktan sonra, Aydıntepe Mahallesi Muhtarı Ayşegül Duran’ı makamında ziyaret etti. Tuzla İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde ziyaret ettiği iki fabrikada çalışan işçilerle fotoğraf çektiren İmamoğlu, Tuzla’da, son olarak, “Tepeören Meydan ve Altyapı Çalışması” şantiyesinde incelemelerde bulundu. 

 

Kaynak: anka