İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Vardır ya çok imrenirsen tırnaklarını yer gibi izlersin, sanki beni öyle izliyor” şeklindeki sözleri, İBB Meclisi’nde tartışmaya yol açtı. AKP’li Yavuz Selim Tuncer’in “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kesip attığı tırnak dahi şu anki İBB yönetiminden 10 kat daha iyidir” demesi üzerine CHP'li Tarık Balyalı, "Aynen iade ediyorum, çok ayıp bir söz" cevabını verdi.

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumları Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Meclisin ilk oturumunda İBB Başkanı İmamoğlu'nun, birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ile ilgili yaptığı eleştirilere verdiği “Vardır ya çok imrenirsen tırnaklarını yer gibi izlersin, sanki beni öyle izliyor Ankara'dan” yanıtı tartışmaya neden oldu.

"ERDOĞAN'IN KESİP ATTIĞI TIRNAK ŞU ANKİ İBB YÖNETİMİNDEN 10 KAT DAHA İYİDİR"

AKP'li Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, İmamoğlu'nun konuşmasının nezaketsiz olduğunu savunarak, “Cumhurbaşkanımızın ne şekilde takip ettiğini bilemem ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kesip attığı tırnak dahi şu anki İBB yönetiminden 10 kat daha iyidir” dedi.

TARIK BALYALI: AYNEN İADE EDİYORUM

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise AKP'li Tuncer'in sözlerine “Aynen iade ediyorum. Çok ayıp bir söz. İstanbul halkının oyları ile seçilen bir belediye başkanına söylenmesi mümkün değil” karşılığını verdi.

CHP'li Meclis Üyesi Nuri Aslan, “Yavuz Selim bey 2.5 yıldır anlayamadı İmamoğlu'nun İstanbul'a neler kazandırdığını ve nasıl bir fayda sağladığını. Belediye başkanımız kötü bir şey söylemiyor ki; ‘Bizi izliyor, taklit ediyor ya da örnek alıyorsunuz' diyor. Bu ne kadar güzel bir şey” dedi.

 

Kaynak: anka