İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışının sürdüğü esnada Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ile yemek yemesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, karla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme yaptı. İlçelerin tuz ihtiyacını karşılayarak, 865 araç sahadan kaldırıldı, 880 vatandaşın da kurtarıldığını söyleyen Başkan İmamoğlu, toplamda 167 bin kumanyanın da dağıtıldığını anlattı.

Değerlendirmede yoğun yağışın sürdüğü esnada Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ile yemek yemesine yönelik tartışmalarla ilgili de açıklamada bulundu. Başkan İmamoğlu, yemeğin 20-25 gün önce planladığını ve Büyükelçi Chilcott'un bir gün öncesinde bu yemek için İstanbul'a geldiğini söyledi.

Yemeğin kamuya açık ve 23 yıldır müşterisi olduğu bir restoranda son derece şeffaf bir şekilde yendiğini belirten Başkan İmamoğlu, yemeğe gitmesinin ve böyle yoğun bir gündeme taşınmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi. "Türkiye'nin en yoğun ilişkide bulunduğu ülkenin ana temsilcisiyle yenilen bir yemekten bahsediyoruz" diyen Başkan İmamoğlu, "Yaklaşık 20-25 gün öncesinde buluşma gününü netleştirmiştik. Yemek gizli bir yemek değil, her tarafı cam, pencere olan bir mekan. Şeffaf bir yemekti. Kara rağmen Sayın Büyükelçi bir gün önce Ankara'dan İstanbul'a geldi. Çalışmalarım arasında bir vakit dilimini ayırıp bu resmi buluşmayı, eşlerimizle birlikte yaptık. Sohbet ettik, ülkemizi ve ülkemizle İngiltere arasındaki ilişkileri konuştuk" dedi.

HUKUKİ MÜCADELEM DEVAM EDECEK

"Bir belediye başkanının 1-2 saat bir yere gitmesi kadar doğal bir şey olamaz" diyen Başkan İmamoğlu, "Benim burada genel sekreterim, yardımcılarım, daire başkanlarım ve kurum kuruluşlar var. İBB Başkanı insanların aklındaki gibi, "her şey" anlamını taşımıyor. Bizim için her şey hepimiz demek. Zaten bir eksiklik de yaşanmadı. Ama sonrası önemli. Bu konunun devletin imkanları kullanılarak, bir MOBESE kamerasının görüntülerinin böylesi bir magazinsel bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin karşısında ben takipçi olacağım. Çok önemli ve kişisel bir meseledir. Düşüncelerimi dün ve bugün İstanbul Valisi ile de paylaştım. Hukuki mücadelem devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: igf