Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed İkbal Çiçek, AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün imam hatiplilerle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Çiçek, Öz için, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davasına ve misyonuna zarar vermiştir. Davası millet olan bu camiayı aşağılayarak tamamen farklı bir kulvara girmiştir” dedi.

AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün, AKP Aziziye İlçe Başkanlığı'nda 9 Kasım’da düzenlenen toplantıda, “Adam iş istiyor, ama ‘İmam hatipliyim’ diyor. Peki diğer okulların çocuklarını nereye göndereceğiz. Ben imam hatipli değilim. Biz Müslüman değil miyiz kardeşim? Bu girdaptan kurtulmamız lazım” dediği ileri sürüldü.

Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed İkbal Çiçek, Emin Öz’e tepkisini yazılı bir açıklamayla gösterdi. İmam hatiplilerin Öz’den özür beklediğini belirten Çiçek, “Bugün ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak başımızda tutan gayret, fedakarlık ve vefanın adıdır imam hatipli olmak. Şunun altını çizmemiz gerekirse siz, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen o makamda oturmaktasınız. Eğer ayrımcı bir politika olsaydı sizin de belirtiğiniz gibi imam hatipli olmadığınız için sizlere o ulvi görev verilmezdi” dedi.

Öz’ün söylediği iddia edilen “Ben, imam hatiplilerin tarzını, Kuran anlayışını, okumasını beğenmiyorum. Kerbela’nın öcünü almaya çalışan gruplar gibi bizden öç mü alacaksınız” sözlerine de tepki gösteren Çiçek, şunları kaydetti:

"Bizler, öç almak için değil vatanını, milletini kanının son damlasına kadar savunan bireyler olarak beğenmediğiniz okullarımızda yetiştirildiğimizi de bu cümlenize istinaden vurgulamak isteriz. ‘Ben imam hatiplerin tarzını beğenmiyorum’ diyorsun, hangi bilgi, hangi yetki ve hangi kapasite ile böyle bir sonuca varıyorsun? Kimi beğenmiyorsun? Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı mı?

“FARKLI KULVARA GİRDİ”

Yoksa yıllarca bu dava için bedel ödeyen, konuşmanızda Yahudilikle örneklendirdiğiniz milli görüş camiamızı mı? Netice itibariyle İl Başkanı’mız, içinde öfke dolu bu sözleri ile yanlış yapmıştır. Benzetmeleri çok yakışıksız ve rencide edicidir. Kuşatıcı olması gerekirken Cumhurbaşkanı’mız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davasına ve misyonuna zarar vermiştir. Davası millet olan bu camiayı aşağılayarak tamamen farklı bir kulvara girmiştir.”

Kaynak: anka