CEM HAYAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı "Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" açıklamasına müzik dünyasından sert tepki geldi. Sanatçı İlkay Akkaya, "Ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil, ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları duyurdu. 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını belirten Erdoğan, "Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur" dedi. Erdoğan’ın bu sözü sosyal medyada sanatçıların tepkisine yol açtı. Bir tepki de sanatçı İlkay Akkaya'dan geldi.

"TOPLUM MÜZİKTEN DEĞİL, FAŞİST ZİHNİYETTEN RAHATSIZ"

Akkaya, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kendi çıkarları söz konusu olduğunda büyük kalabalıklar toplayarak salgının daha da büyümesine neden olanların müzikle ilgili aldıkları bu karar tabii ki halk sağlığıyla açıklanamaz. Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil ama gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız."

 

Kaynak: anka