Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Türkiye’nin Polonya'ya İnsansız Hava Aracı(İHA) satışıyla ilgili anlaşma imzaladı. Polonya böylece Türkiye'den İnsansız Hava Aracı alan ilk NATO üyesi ülke oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonyalı mevkidaşı Duda ile imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Polonya'ya yapılacak Bayraktar TB2 SİHA ihracına ilişkin, "Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye İnsansız Hava Aracı ihraç edecektir" dedi.

Erdoğan, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarının yakında Polonya'ya gideceğini bildirdi ve “Polonya'nın, NATO'nun Türkiye'ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü'müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz” diye konuştu.

DUDA: TÜRKİYE BU BÖLGEDE EN SAĞLAM MÜTTEFİKİMİZ

 Polonya Cumhurbaşkanı Duda da, “NATO çerçevesinde, iki ülkeye ülke içinden ve dışından gelebilecek tehditleri önleyebileceğimize inanıyorum. Türkiye dünyanın bu bölgesinde bizim en sağlam müttefikimizdir" dedi.

Kaynak: anka