İlim Yayma Vakfı, “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimler” kategorilerinde toplam 1 milyon liralık ödül vereceğini açıkladı. Büyük ödüle başvuranların eğitim düzeyine bakılmadan “ilme katkı” sağlayan her türlü çalışması kabul edilecek. Büyük Ödül miktarı ise 600 bin lira.

İlim Yayma Vakfı, iki yılda bir düzenlediği İlim Yayma Ödülleri başvurularının başladığını duyurdu. Vakıf, ödül sahiplerine; “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” kategorilerinde toplamda 1 milyon liralık ödül verileceğini açıkladı.

“Büyük Ödül” kategorisine başvuranlar, eğitim düzeyine bakılmaksızın; “ilme katkı sağlayan her türlü icat, buluş, proje, model, eser” çalışmalarını aday gösterilebilecek.  

Yapılan açıklamada, “Millilik bilincine sahip, toplumda yaygın etki oluşturan, ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayan çalışmalar 2021 Aralık ayı içerisinde düzenlenecek olan törenle onurlandırılacaktır” denildi.

“Büyük Ödül” için 600 bin lira; “Sosyal Bilimler” ile “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” ödüllerinde her biri için 200 bin lira olmak üzere seçilen çalışmaların sahiplerine toplam 1 milyon lira değerinde ödül verileceği duyuruldu.

 

Kaynak: anka