Avrupa Parlamentosu üyesi İlhan Küçük Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı’nın (ALDE) kongresinde Başkan görevine seçildi.

Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE - Alliance of Liberals and Democrats for Europe) 41. olağan kongresini yaptı. Kongre; Belçika, Brüksel’de karma toplantı şeklinde düzenlendi. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Avrupa Parlamentosu üyelerinden İlhan Küçük iki Başkandan birisi olarak seçildi.

Başkanlık görevine seçilmesinden sonra açıklama yapan İlhan Küçük şunları söyledi:

“Avrupa için Liberaller ve Demokratlar İttifakı’nın (ALDE) yeni seçilen Başkanlarından birisinin Doğu Avrupa ülkesinden olması iyi haber. Liberaller Avrupa’daki coğrafyasını genişletiyor ve bu anlamda Başkanlık görevine seçilmiş olmam, hem son 30 yılda liberal değerlerin garantörü olarak yerini pekiştiren Hak ve Özgürlükler Hareketi için, hem de Bulgaristan ve bütün bölgemiz için bir takdirdir. Yeni üye ülkelerin ve Batı Balkanlardaki ülkelerin vatandaşlarına seslerine kulak verildiği ve sadece statik gözlemci olmayarak, Avrupa süreçlerine içeriden katılabilecekleri yönünde güçlü bir mesaj gönderiyoruz. Bu konu özellikle Avrupa Birliği’nde reform yapılmasını ve ekonomik kalkınma, dijital ve yeşil dönüşüm konularındaki geleceğe yönelik önceliklerimizin belirlenmesini amaçlayan ve yakında düzenlenecek olan Avrupa’nın geleceği Konferansı bakımından büyük önem taşımaktadır.”

 

Kaynak: anka