Termik santral için kömür çıkarmak amacıyla Muğla’nın Akbelen ormanındaki ağaçların kesilmesine karşı çıkan İkizköy sakinleri ve onlara destek veren çevreciler, yaklaşan orman yangınına karşın nöbet yerlerini terk etmeyeceklerini açıkladı.

İkizköy sakinlerine destek vermek amacıyla bölgede bulunan Adana Barosu'na kayıtlı olan Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, orman yangının 10 kilometre yakınlarına kadar geldiği bilgisini verdi. Atal, şunları söyledi.

“Akbelen ormanını korumak için son ana kadar nöbetteyiz. Türkiye'de çalışan 32 kömürlü termik santral, dünyadaki 5 bin termik santral iklim krizine, iklim krizi orman yangınlarına neden oluyor. Ve iklim krizi çağında orman yangınlarının her geçen yıl daha da şiddetli olacağı bilimsel bir gerçek iken koskoca ülkenin beş tane yangın söndürme uçağı yok. Amma ve lakin Cumhurbaşkanı’nın 15 tane makam uçağı var. Yıllardır çırpınarak anlattığımız şeyler gerçek oluyor. Çevre mücadelesi, yaşama mücadelesi haline geldi. Çevre-ekoloji mücadelesi, yaşam hakkı mücadelesidir ve artık kimsenin rahat koltuklarında oturarak bekleme lüksü yoktur.”

Kaynak: anka