Akbelen Ormanı’nın maden yapılmak için kesilmesine karşı çıkan köylüler, kendilerine “Doğamızı koruyalım yeşil kalsın” mesajı gönderen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye tepki gösterdi. Bir köylü kadın, “Zaten ben koruyorum, gel sen de koru” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesinde 740 dönümlük Akbelen Ormanı'nda termik santral için kömür arama faaliyeti nedeniyle ağaç kesimine karşı çıkan İkizköylülerin başlattıkları nöbet sürüyor. Köylü kadınlar doğa nöbetlerine herkesin destek olması çağrısında bulundu. Bir köylü kadın, “Bizim için parti önemli değil. Yeter ki doğamıza sahip çıksın. Cumhurbaşkanı da gelsin, CHP de gelsin, İYİ Parti de gelsin, MHP de gelsin. Yeter ki yanımızda yoldaş olsunlar” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den kendilerine “Doğamızı koruyalım yeşil kalsın” mesaj geldiğini aktaran kadın, “Dalga geçer gibi. Neresi yeşil kalacak? Dalga geçer gibi bir de mesaj gönderme ya. Türk milletini bu kadar yerlere vurma ya” diye tepki gösterdi. Kadın, kendilerinin doğayı korunduğunu ancak Pakdemirli’nin korumadığını “Zaten ben koruyorum, gel sen de koru” diye dile getirdi. Başka bir köylü kadın ise “Onun koruması gereken yeri biz koruyoruz” dedi.

Bir köylü kadın da tepkisini bir maniyle dile getirdi.

 

Kaynak: anka