RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri İlhan Taşcı ve Okan Konuralp; Üst Kurul’un bugün Tele 1 TV ve Bloomberg HT için oyçokluğu ile aldığı ceza kararlarına tepki gösterdi.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri İlhan Taşcı ve Okan Konuralp, Üst Kurul’un bugün oyçokluğu ile Bloomberg HT ve Tele 1 TV için aldığı idari para cezası kararlarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile değerlendirdi. İki RTÜK üyesinin açıklamaları şöyle:

İlhan Taşcı: “Cumhurbaşkanının bayramlaşma sırasında içinin geçtiği görüntülere ilişkin Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın yaptığı değerlendirmelerin ‘tarafsızlığa aykırı ve toplumda özgürce kanaat oluşmasına engel olduğu’ gerekçesiyle TELE1 kanalına yüzde 3 para cezası verildi. Karar oy çokluğuyla alındı.

Cumhurbaşkanının bayramlaşma görüntüleri nedeniyle İletişim Başkanlığıyla karşı karşıya gelen Fatih Altaylı hakkında TFF’nin 3 ay önceki şikayeti ne hikmetse bugünkü RTÜK gündemine alındı ve Altaylı’nın sözleri nedeniyle Bloomberg TV'ye oy çokluğuyla yüzde 3 para cezası verildi”

Okan Konuralp: “RTÜK, Fatih Altaylı’nın Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasına ilişkin değerlendirmelerini internet sitesinde yayınlaması nedeniyle ceza veremediği Habertürk’ü pas geçmedi. Altaylı’nın aylar önceki TFF değerlendirmeleri nedeniyle Bloomberg HT’ye ceza verdi.

RTÜK, Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasıyla ilgili olarak Habertürk’e veremediği cezayı ise TELE1’den esirgemedi. Oysa yaşananlar insani olduğu kadar, bu insani durumla ilgili değerlendirmeler de fikir ve ifade özgürlüğünün güvencesi altındadır. Kararlar oy çokluğuyla alındı.”

 

Kaynak: anka