Her geçen gün iletişim ağını zenginleştiren İnternet Gazetecileri Federasyonu’na bir katkı da Eskişehir dinamiklerinden geldi. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, İGF’ye tam destek sözü verdi.BURSA (İGFA) - Türkiye’deki internet haber sitelerinin çatı kuruluşu olan İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), iletişim ağına yeni şehirler eklemeye devam ediyor. Yurtdışında da zengin ve güçlü bir yapı oluşturan İGF’ye yurt içinde de katkılar geliyor.

Yerel medya anlamında güçlü bir yapılanmaya sahip olan Eskişehir’de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, İGF’ye destek konusunda söz verdi.

BASININ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE DESTEK

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mehmet Çetinkaya ve Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı Sevil Şaru’dan oluşan heyet Eskişehir’e çıkarma yaptı.

Heyet ilk olarak Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşme gerçekleştirdi.

Medyanın sorunlarının konuşulduğu ziyarette, ‘İnternet Yasası’nın Meclis gündeminde olmasının önemli olduğuna değinen İGF Genel Başkanı Mesut Demir, merdiven altı olarak tabir edilen internet haber sitelerinin yayım hayatını noktalanması için yasanın bir an önce çıkması gerektiğini ifade etti.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da yerel medya ile iyi ilişkiler kurduklarını söylerken, basının sorunlarının aşılması noktasında gerekli katkıyı sunacaklarını belirtti.

DİJİTAL MEDYA SÜRECİ

İGF heyetinin ikinci durağı ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi oldu. İGF yöneticilerini ağırladığı makamında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 80’li yıllarda Amerikalı akademisyenin kendileriyle paylaştığı ‘dijital medya’ sürecinin yaşandığını, gazetecilik anlayışının da değiştiğini aktardı.

Bugünkü adıyla RTÜK’ün kuruluşunda yer aldığını açıklayan Büyükerşen, tarafsız, özgür ve objektif yayımcılık noktasının önemli olduğunu, medyanın özellikle ekonomik anlamdaki sıkıntılarının aşılması gerektiğini açıkladı.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir ise, konvansiyonel medya döneminin geride kalmak üzere olduğunu, tüm sektörün dijitale uyum sağlaması noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Demir, federasyon olarak haber ve reklam ajansı kurarak tüm Türkiye’deki medya kuruluşlarına destek vermek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: igf