İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde "elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı'" iddiasıyla ön inceleme başlattı. Bir mülkiye müfettişi gönderen bakanlık İmamoğlu'ndan ifade vermesini istedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen yıl İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde gerçekleşen anma törenine katılmış. Bu sırada Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun Türbesi’ni ziyaret eden İmamoğlu’nun bahçede yürürken ellerini arkasından bağladığı bir fotoğrafın yayınlanması üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçtiği ve mülkiye müfettişi görevlendirdiği öğrenildi.

Mülkiye müfettişinin ifade talebinde “2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası ile ilgili ifadenizi istiyoruz" ibaresi yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı bu incelemenin, soruşturma öncesi ön inceleme niteliği taşıdığı belirtildi.

 

Kaynak: anka