HÜSNİYE KARAKOYUN 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üst düzey kurmaylarıyla birlikte Tunceli’ye sürpriz bir ziyaret yaptı. Soylu, 2160 rakımlı Şehit Jandarma Er Murat Nuraydın Kontrol Kulesi'ni de ziyaret etti. Ardından il merkezine gelen Soylu, bu yıl faaliyete geçirilen ve tüm acil çağrıların tek merkezden yönetildiği 112 Acil Çağrı Merkezinde yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Soylu’yu Bingöl Havaalanında Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri karşıladı. Karayolu ile Tunceli’ye geçen Soylu, Ahpanos Vadisi'nde 2160 rakımda bulunan Şehit Jandarma Er Murat Nuraydın Kontrol Kulesi'ne giderek burada görevli jandarma personeli ile görüştü.

Tunceli merkezde bu yıl faaliyete geçirilen ve tüm acil çağrıların tek merkezden yönetildiği 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret eden Bakan Soylu, İl Güvenlik Kurulu toplantısına katıldı. Soylu’nun temas ve incelemeleri ile ilgili olarak basına bir açıklama yapılmadı.

Bakan Soylu’nun Tunceli gezisine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren ve Resul Holoğlu, Jandarma İstihbarat Başkanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Başkanı Tuğgeneral Nail İlbey, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanı Hakkı Seydioğulları, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Hasan Yiğit, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanı Erdal Çetinkaya, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nurettin Alkan eşlik etti.

 

Kaynak: anka