İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine yönelik tepkisini soran gazetecilere “Siyasete alet olmayın” karşılığını verdi. Ancak ısrarlı soru üzerine Soylu, “Bana yönelik o kadar itham var ki dünyanın en kötü adamı benim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı'na Kurban Bayramı’nda bağış toplamasına izin vermeyen İçişleri Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Sosyal medyadan yayınladığı videoyla tepkisini dile getiren İmamoğlu, “132 bin ailenin bayramda yüzlerinin gülmesini istemeyen bir kişi var, o da İçişleri Bakanı” dedi.

Basın mensupları, Ankara’da gerçekleşen Yarın Çok Geç Olacak Projesi’nin tanıtım toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya İmamoğlu’nun açıklamasını sordu. Soylu, “dünyadaki bütün kötülüklerin sahibinin kendisi olduğunu” dile getirerek, gazetecilere “Siyasete alet olmayın” demekle yetindi. Bir gazetecinin “Tamam, ama bu da sıcak siyasetin gündemi” diye ısrar etmesi üzerine Soylu, “Siz bir siyasi parti mensubu değilsiniz, bir ideolojinin taraftarı değilsiniz, ondan sonra. Kendinize ait yapmanız gereken en önemli şeylerden bir tanesi de fotoğraf çekmek, ortaya koymaktır. Sadece bu iş için söylemiyorum, siyasete alet olmayın” diye konuştu.

Bir gazetecinin bu sırada “Size yönelik ithamlarla ilgili cevap hakkı doğdu” demişe üzerine ise Soylu bu kez “Bana yönelik o kadar itham var ki dünyanın en kötü adamı benim” diye konuştu.

 

Kaynak: anka