İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’nin Adana’da düzenlediği Bir Gençlik Şöleni’nden Konya’ya dönen üniversite öğrencilerinden 3’ünün ölümü ve 41 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan otobüs kazasına ilişkin, "Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor" dedi.

AKP Gençlik Kolları’nın dün düzenlediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Bir Gençlik Şöleni’ni için Adana’ya gelen ve şölenin ardından Konya’ya dönmek üzere yola çıkan üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs, dün gece saat 04:00 sıralarında Niğde’nin Güney köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 2 kişi olay yerinde, 1 kişi ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 41 kişi ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazada öğrencileri, tedavi gördükleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bugün ziyaret etti. Soylu, kazaya ilişkin şunları söyledi:

"KAZA, ŞOFÖRÜN UYUMASINDAN KAYNAKLANMIŞ"

"Adana'dan Konya'ya giderken 44 evladımızı taşıyan otobüs, sabah şarampole yuvarlanmak suretiyle takla atmış ve maalesef bir trafik kazasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Ailelere, ailemize, AK Parti ailemize Allah sabır versin. Tekrar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hem milletimizin hem AKP Gençlik Kolları’mızın hem ailelerin başı sağ olsun. Böyle bir acıyla da kimseyi sınamasın. 18 kardeşimiz Ereğli Devlet Hastanesi’nde. Diğerlerinin ise Niğde Bor ve Niğde Devlet Hastanesi’nde tedavileri sürüyor. Kaza yerinde 2 kardeşimizi kaybettik, hastanede de 1 kardeşimizi kaybettik. 5 kardeşimiz yoğun bakımda. Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında, diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Kazanın şoförün uyumasından kaynaklandığı, şoförün ilk verdiği beyanda ortaya çıkıyor."

"AYNI İDEALLERİ PAYLAŞTIĞIMIZ KARDEŞLERİMİZDİ"

AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ise hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün Adana'da Cumhurbaşkanımızın gençlik buluşmalarından birini yaptık, büyük bir coşku ve heyecanla. Adana'ya Türkiye'nin dört bir yanından gençlerimiz, bu coşkumuza, heyecanımıza ortak olmak için geldiler. Farklı illerden arkadaşlarımız, temsili katılımıyla bu gençlik buluşmalarında bulunuyorlar. Dün de Adana'da 81 ilden arkadaşlarımız bulunuyordu. Maalesef gece yola çıkan Konya Selçuk Üniversitesi'ndeki kardeşlerimizin olduğu otobüsün kaza yaptığı haberini aldık. AK Parti camiası olarak çok üzgünüz. Vefat eden kardeşlerimiz pırıl pırıl, idealleri uğruna gayret gösteren kardeşlerimizdir. Bizim gönlümüzde yerleri bambaşka, aynı idealleri paylaştığımız kardeşlerimiz. Biz AK Parti camiası, her bir ferdini aile olarak gören, bu millete sevdalı gençlerden oluşan bir partiyiz. Onun için hepimiz çok üzgünüz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz."

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerinin Sude Akkuş, İlayda Karakoca ve Ömer Faruk Küçük olduğu öğrenildi.

Kaynak: anka