Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin, "Olay çok yönlü araştırılıyor. Failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır" açıklamasını yaptı.

İbrahim Kalın, Konya'nın Meram ilçesinde yaşanan olayı sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Kalın'ın paylaşımı şöyle:

"Konya’da yaşanan hunharca saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Olay çok yönlü araştırılıyor. Failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır. Bu elim hadise üzerinden yapılan provokasyonlara karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız."

"İDEOLOJİK SAİKLERLE İŞLENDİĞİ PROPAGANDASI TAM ANLAMIYLA PROVOKASYONDUR"   Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'da olaya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:   "Konya’da meydana gelen vahşi katliamda hayatını kaybedenlere Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Bu cinayetin, bu vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provakasyondur, yalandır. Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz. Medyamızı ve kamuoyumuzu, olayla ilgili yaratılan bilgi kirliliği konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki birlik ve beraberliğimizi ne bölücü unsurlar ne de böylesi elim bir hadiseyi istismar etmeye çalışan kötü niyetliler bozabilir. Biz biriz, beraberiz, Türkiyeyiz."
Kaynak: anka