TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen “15. eTürkiye (eTR) Ödülleri” çevrimiçi törenle sahiplerini buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tüm dünyaya örnek olan iyilik hareketi, “Askıda Fatura”, “Büyük Ölçekli Belediye” kategorisinde ödüle değer görüldü.

Kamu sektörüne dair birçok kategoride çok sayıda projenin başvurduğu “eTR Ödülleri”nde 23 projede, uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmenin sonuçları açıklandı.

Finale kalan projeler; akademi, sivil toplum kuruluşları ve sektörün önde gelen isimlerinden oluşan 9 kişilik jüri tarafından oylandı ve her kategorinin kazananı belirlendi.

“ASKIDA FATURA”NIN 6. ÖDÜLÜ OLDU

Kamu yönetiminde hayati önem taşıyan; şeffaflık, tarafsızlık, iyi yönetişimin yerleşmesi, dijitalleşme ile birlikte e-devlet uygulamalarının yaygınlaşması hedefleri ile düzenlenen yarışmada; İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Askıda Fatura” uygulaması; “Büyük Ölçekli Belediye” kategorisinde ödüle değer görüldü.

Bu ödülle birlikte, “Askıda Fatura” uygulamasının, bugüne kadar aldığı ödül sayısı altıya çıkmış oldu.

Uygulama, daha önce; “DC CIO 202”, Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) gibi prestijli organizasyonlarda ödüllendirilmişti.

 ÖDENEN FATURA MİKTARI 39 MİLYON TL’YE ULAŞTI

İhtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırsever vatandaşlar arasında dayanışma sağlanmasını ve pandemi sürecinde zor durumda olan vatandaşlara yardımcı olunmasını amaçlayan “Askıda Fatura Projesi” ile askıdan alınan 270 binin üzerinde fatura ile 39 milyon liralık ödeme yapılmış oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Askıda Fatura” ile başlattığı yardımlaşma dayanışması; aile destek paketi, anne-bebek destek paketi ve eğitim destek paketleriyle kapsamını genişleterek ihtiyaç sahiplerini hayırsever vatandaşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

 

Kaynak: anka