İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Türkiye’nin tiyatro festivalleri düzenleyen şehirlerinde, İstanbul’un birçok ilçesinde oyunlarını sahnelemeye devam ediyor. Bu çerçevede Giresun ve Beylikdüzü'nde seyirciyle buluştu.

İBB Şehir Tiyatroları “Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri” kapsamında Can Yeleği oyunuyla Giresun seyircisine konuk oldu. Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği Can Yeleği; 9 Mayıs Pazartesi günü ve dün Giresun Vahit Sütlaş Sahnesi’nde sanatseverlerle bir araya geldi.

Alan Ayckbourn’un yazdığı, Mert Dilek’in çevirdiği, Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği Yatak Odası Komedisi de dün Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

İBB Şehir Tiyatroları oyunlarının mayıs ayında İstanbul içinde ve şehir dışında sahnelenmeye devam edeceği belirtilen açıklamada, oyunlar ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

"CAN YELEĞİ: Mülteci bir Anne yeterince tanımadığı bir coğrafyada, savaşın bıçak gibi kestiği eski hayatına tutunup yeni olanla baş etmeye çabalar.  Aynı kaderi paylaştığı komşusu da savaşın sürüklediği ve eşitlediği diğer kadındır. Anladığımızı sandığımız, anlamak istemediğimiz, zaman zaman öfkelendiğimiz durumlarla ilk defa yüzleşebileceğimiz bir öykü.

Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor.

YATAK ODASI KOMEDİSİ: Oyun, evlilik kavramı, çiftlerin tuhaf nedenlerle sarsılan ve yeniden kurulan ilişkileri üzerinden, geleneksel, alışılagelmiş kalıpların ve kuralların dışına çıkılarak irdeleniyor.

Oyunda Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Kubilay, Engin Gürmen, Gökçer Genç, Mert Aykul, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın rol alıyor."

Kaynak: anka