İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Birinci Başkanvekilliği'ne, AKP’li Zeynel Abidin Okul 147 oy alarak yeniden seçildi. Meclis İkinci Başkanvekili de 145 oy alan AKP’li Ömer Faruk Kalaycı oldu.

İBB'nin mayıs ayı toplantılarının ilk birleşimi Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis başkanvekillikleri seçimi yapıldı. 

Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP Grubu'nun Sözcüsü Faruk Gökkuş, Meclis Birinci Başkanvekilliği'ne yeniden Zeynel Abidin Okul’u, İkinci Başkanvekilliği'ne de Ömer Faruk Kalaycı’yı aday gösterdiklerini söyledi.

CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı da Meclis Birinci Başkanvekilliği'ne Belgin Poyraz'ı, İkinci Başkanvekilliği'ne de Nurkan Dedetaş'ı teklif ettiklerini bildirdi.

Yapılan seçimlerde Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP Grubu, Millet İttifakı ortağı MHP'nin de desteğiyle 147 oyla Zeynel Abidin Okul’u Meclis Birinci Başkanvekilliği'ne; 145 oyla da Ömer Faruk Kalaycı'yı, Meclis İkinci Başkanvekilliği'ne seçti.

CHP’li Belgin Poyraz 106, Nurkal Dedetaş ise 97 oy alabildi.

 

Kaynak: anka