İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), N-Taksi uygulaması kullanan İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif'ine bağlı 700 taksiden İ-Taksi'ye entegre olmayan ve gerekli evrakını tamamlamayan 302'sinin çalışma ruhsatını askıya aldı.

İBB, Kurban Bayramı öncesi İstanbul Havalimanı'nda hizmet veren 700 taksiden 397’sinin çalışma ruhsatını, taksimetre entegrasyonları yapılmadığı gerekçesiyle geçici olarak askıya almıştı. Yapılan görüşmeler sonrasında, taksici esnafı ve vatandaşların mağdur olmaması için ruhsatlardaki askı işlemi daha sonra kaldırılmıştı. Ancak İBB ile İstanbul Taksiciler Odası ve İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ile varılan uzlaşma gereği, taksicilere entegrasyon ve gerekli belgelerin tamamlanması için 5 günlük süre tanınmıştı.

İBB kaynaklarından alınan bilgiye göre; hala N-Taksi uygulaması kullanan 302 havalimanı taksisi, bu 5 günlük sürede yazılımını İ-Taksi’ye entegre etmedi ve gerekli evrakı İBB'ye teslim etmedi. İBB de 302 taksinin çalışma ruhsatını yeniden askıya aldı. Ruhsatı askıya alınan söz konusu 302 taksi, polis ve jandarma kontrollerinde ruhsat ibra edemeyeceği için bağlanabilecek.

Kaynak: anka