Türkiye-Galler maçı öncesi yayıncı kuruluş TRT'de, Cumhurbaşkanlığı imzasıyla Kanal İstanbul reklamı yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, reklama ilişkin, "Milli maç öncesi İstanbulluların çoğunun karşı çıktığı bir konuda, üstelik bilime aykırı, yalan bir propaganda yaptınız. Acizsiniz!” dedi.

Euro 2020'de A Milli Futbol Takımı'nın Galler ile mücadelesi bu akşam TRT-1'de yayınlandı. Maç öncesinde ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ‘Kanal İstanbul' reklamı yayınlandı. Reklamda "Kanal İstanbul ile ilgili bilimsel çalışmalar” başlıklı görseller yer aldı. Reklamda "Kanal İstanbul projesinin çevreye zarar vereceği iddialarının, Türkiye'yi gelecek yüzyıla taşıyacak bu önemli projeyi karalamak ve aleyhte kamuoyu oluşturmak maksadıyla servis edildiği aşikardır” denildi.

ONGUN: ACİZSİNİZ

İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından paylaşım yaparak bu reklama tepki gösterdi. Ongun, “Milli maç öncesi İstanbulluların çoğunun karşı çıktığı bir konuda üstelik bilime aykırı, yalan bir propaganda yaptınız. Acizsiniz!” dedi.

 

Kaynak: anka