İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattını gündeme getirerek, buranın ne zaman yapılacağını soran AKP'li meclis üyesi Ercan Kalender'e; “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın onay vermesi için katkı sunun, imzalattırın; metrobüs hattına 300 yeni otobüs alımı da imza bekliyor onu da imzalattırın. Bunları yapın, ondan sonra büyükşehir belediyesi yapamazsa hesabını sorun” diye karşılık verdi.

Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı, İBB Meclisi Haziran ayı 2. oturumunda da gündeme taşındı. AKP meclis üyesi Ercan Kader, 6 durak ve 7 kilometrelik hattı İBB'nin neden öz kaynaklarıyla yapmadığını sordu. Kader, söz konusu metro yapılacaksa da bunun için İBB'nin, bir tarih ve söz vermesini istedi.

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Özkan ise konuyla ilgili olarak söz alarak, şunları söyledi: 

“Sancaktepe Metrosu önemli bir nokta. Yenidoğan aksıyla ilgili defalarca anlattık, tekrar tane tane anlatıyorum. Burası 2017'de durdurulmuş bir proje. Bu alan için yeterli yolcu sayısına ulaşılamadığından onay verilmeyen bir proje ve bu projenin bir finansmanı yok. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı konuyla ilgili eğer onay verirse, oranın da kredisi bulunarak hızlı bir şekilde yapılacaktır. Sancaktepeliler müsterih olsun.”

"SİZ KATKI SUNUN ONDAN SONRA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPMAZSA HESABINI SORUN"

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sancaktepe’yi ziyaretinde “Projelerin devamı için üzerimize düşen ne varsa, biz katkı sunmaya varız” sözlerini hatırlatan Özkan, AKP'ye şu çağrıda bulundu:

“Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın onay vermesi için katkı sunun, imzalattırın; metrobüs hattına 300 yeni otobüs alımı da imza bekliyor onu da imzalattırın. Bunları yapın, ondan sonra büyükşehir belediyesi yapamazsa hesabını sorun."

 

Kaynak: anka