Haber: Berkay VAROL - Kamera: Ünal AYDIN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması nedeniyle geldiği Hatay için, "Hatay'ın sadece tarihe dönük değil bir de insani güzellikleri var. Bir arada yaşayan farklı kültürlerin güzel bir mutluluğu, barışı, huzuru var burada" dedi.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Türkiye'nin ve yerel yönetimlerin sorunlarını konuşmak üzere Hatay'da bir araya geldi.

Toplantının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, EXPO 2021 Hatay'ın Antakya Yerleşkesi'ne giderek incelemeler yaptılar.

"BİR ARADA YAŞAYAN FARKLI KÜLTÜRLERİN GÜZELLİĞİ, MUTLULUĞU, BARIŞI HUZURU VAR BURADA"

ANKA Haber Ajansı'na "Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması"na ilişkin değerlendirme yapan İBB Başkanı İmamoğlu, şunları söyledi:

"Verimli bir Hatay buluşması oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza (Lütfü Savaş) teşekkür ediyorum. 11 büyükşehir belediye başkanı olarak yaptığımız 13'üncü sonuç bildirgesi açıktığımız toplantılardan birini yaptık. Gündemimiz yoğundu. Onun hem keyfini hem değerini yaşıyoruz her zaman."

İmamoğlu, "Hatay'ın güzelliklerini de hissettik. Hatay'ın sadece tarihe dönük değil bir de insani güzellikleri var. Bir arada yaşayan farklı kültürlerin güzel bir mutluluğu, barışı, huzuru var burada" dedi.

"2022'DE ÇOK KEYİFLİ EXPO GÜNLERİ YAŞAYACAĞINI HİSSEDEBİLİYORUM"

Hatay'a gelişlerinin bir amacının da "EXPO 2021 Hatay" olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün 11 büyükşehir belediye başkanı olarak protokol imzaladık. Çok değerli bir eser çıkartmış Lütfü Başkan'ımız. Bence Hatay, çok kalıcı bir değer kazanmış. Tebrik ediyorum. Umarım sonucu hızlıca olgunlaşır ve 2022'de çok keyifli EXPO günleri yaşayacağını hissedebiliyorum. Daha da güzeli EXPO alanlarında, ki burası Antakya yerleşkesi bir de İskenderun da var, bu alanların yıllarca Hatay'a farklı prensiplerle hizmet edecek olması. Hem bu tasarım gücü hem imalat kalitesi hem de Hatay'ın ihtiyaçlarına dönük bir hizmet anlayışıyla yapılıyor olması tümden güzellikleri ortaya çıkarmış durumda. Çok keyifli bir seyahat yaptığımı söyleyebilirim."

 

Kaynak: anka