Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, AKP iktidarına seslenerek, "Şimdi hepinizin elinde birer akıllı telefon var. Telefonlarınızda uygulamalar var. Bu uygulamalar en geç ayda bir güncelleme uyarısı verir. Yahu 20 seneden beri size güncelleme uyarısı yapılıyor, siz hepsinde 'daha sonra anımsat' diyorsunuz. İstiyorsunuz ki illa telefonun şarjı bitsin. Değişmenin vakti geldi" dedi.

Hüseyin Baş, dün partisinin Şanlıurfa il kongresine katıldı. BTP Şanlıurfa İl Başkanlığı’na Muzaffer Yağmur'un seçildiği kongrede konuşan Baş, şunları söyledi:

“Şimdi, Rusya-Ukrayna meselesi var. Bizimkiler çıkmış, 'Arabulucu olacağız' diyor. Arabulucu olmak iyi hoş da arada kalmak iyi bir şey değil. Arayı bulacağız derken arada kaynamayalım. Kavgalarda en çok dayağı aradaki yer.

Bunlar, en büyük ihracatı yapan ülkeler. Bu kriz sürecinde biz, buğday fiyatlarının yine yükseldiğini görüyoruz, daha da yükseldiğini göreceğiz. Benim gözümde tarım hiçbir zaman ticari bir sektör olmamıştır. Tarım, devletler için her zaman stratejik bir sektördür. Bunun ne kadar önemli olduğunun çok kısa bir zaman sonra tekrar farkına varacağız. Biz, 'ekmek şu kadar lira oldu' diye oturup ağlıyoruz. Kardeşim, sen buğdayı bile ithal edersen elbette ki senin ekmeğin pahalı olur. Şimdi parası olmayan makarna yer değil mi? Makarna da yiyemeyecek."

"ŞİMDİ NE OLDU, YİNE Mİ KANDIRILDINIZ"

“THY'yi satacaklar. THY'yi satmadan önce kendi uçak filonu satacaksın. Öyle milletin şirketini satarak olmaz” diyen Baş, THY reklamında oynatılan Dr. Mehmet Öz’ün FETÖ'ye destek veren açıklamalarını hatırlattı. Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kim bu adam; ABD'de yaşayan Dr. Mehmet Öz. Kim oynattı bunu reklamında; THY. Aynı Mehmet Öz, bundan üç gün önce çıktı, 'Fethullah Gülen'in darbeci olduğunu iddia etmek yanlıştır' dedi. Bu adam bırak THY, tuvalet kâğıdı reklamında oynasaydı sizin evlerinizden o tuvalet kağıdını toplatırlardı. Şimdi ne oldu, yine mi kandırıldınız? Bu iktidarın en büyük problemi güçlü bir iktidarı olmaması. Devamlı kandırılıyor, bu kadar olur mu yahu. Senin kandırıldığına üç yaşındaki çocuk kanmaz kardeşim. Senin hiç mi hesabın, hiç mi muhaseben yok? Demek ki buradan ne anlıyoruz; artık bir şeyleri değiştirmenin vakti geldi. Şimdi hepinizin elinde birer akıllı telefon var. Telefonlarınızda uygulamalar var. Bu uygulamalar en geç ayda bir güncelleme uyarısı verir. Yahu 20 seneden beri size güncelleme uyarısı yapılıyor, siz hepsinde 'daha sonra anımsat' diyorsunuz. İstiyorsunuz ki illa telefonun şarjı bitsin. Değişmenin vakti geldi.

Bakan çıktı, bana cevap verdi. Sayın Bakan, ‘Birisi çıkmış demiş ki 40 milyar dolar olmadan bu iş olmaz, bu kadar büyük paraya ne ihtiyaç var' diye bana cevap verdi. Şimdi Bakan’a söylüyorum; 'Ey Bakan, madem bir gecede 1 milyar dolar satıldı diyerek doları o kadar düşürdün, aklın yok mu, sat bir 1 milyar dolar daha bir daha düşsün hadi. 3 daha sat, 5 daha sat. Para mı senin için? Sat da düşsün, niye yapamıyorsun? Paran mı bitti? Demek ki bu işler öyle 3 lira ile 5 lira ile olmuyor. Olsaydı yine düşerdi, satar satar indirirdin. Peki dolar bizim için niye bu kadar önemli? Her şeyimiz ithal de ondan. Böyle bir ortamdayız."

"BEŞLİ ÇETE Mİ, ONLU ÇETE Mİ, PEÇETE Mİ"

İktidar tarafından muhalefet belediyelerine yapılan ‘suda indirim yapın’ baskısına dikkat çeken Hüseyin Baş, “Çıkmışlar 'Belediyeler suda indirim yapsın' diyorlar. Bir teklifte bulunacağım; elektrik işletmelerini belediyelere verin, bakın bakayım ona indirim yapıyorlar mı yapmıyorlar mı? Niye suyla uğraşıyorsun” dedi.

Hükümetten gelen, ‘Elektriği devlet olarak sübvanse ediyoruz’ açıklamalarına da cevap veren Baş, “Benim için sübvanse yapma; ver bana paramı, ben idaremi, muhasebemi yaparım. Niye sende duruyor para? Demek ki başka bir şeyler dönüyor, bu kadar basit. Bilmiyorum artık beşli çete mi, onlu çete mi, peçete mi” diye konuştu.

Kaynak: anka