DAVUT GÜLEÇ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Turkovac aşısı ile ilgili “Acil kullanım onayı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, tüm insanlığa sunulacak olması da hem ülkemiz hem üniversitemiz için ayrıca bir övünç kaynağı olmuştur. Ülkemiz bu kararıyla mazlum ve mağdurların yanında olarak evrensel, ahlaki değerleri gözeten tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral. Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte Kayseri’de temaslarda bulundu.

Bakan Akar ve beraberindekiler daha sonra Erciyes Üniversitesi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Akar’a, konuşmasından önce fahri doktora unvanı verildi ve cübbesi giydirildi.

Akar, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“ÜNİVERSİTE, ADINI ALDIĞI ERCİYES DAĞI GİBİ AKADEMİK DÜNYANIN ZİRVE MARKALARINDAN BİRİ: Bir Kayserili olarak güzide şehrimizin sanayide, ticarette, turizmde olduğu kadar, eğitim alanında da büyük başarılara imza atmasından gerçekten gurur duyuyoruz. Aynı şekilde üniversitemizin de başarı çıtasını her geçen gün daha yükseğe taşımasını büyük bir memnuniyet ve gururla takip ediyoruz. Çünkü yapılan şeyler sadece Kayseri’de kalmıyor burada yaptığınız çalışmalarınız, konuşmalarınız, eserleriniz, ürünleriniz Türkiye’de ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli alanlarda sık sık gündeme geliyor. Yaptığı çalışmalarla bir mükemmeliyet merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyen üniversitemiz adını aldığı Erciyes dağı gibi akademik dünyanın zirve markalarından biri haline gelmiştir.

TURKOVAC ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR: Covid-19’a karşı geliştirilen ve Faz-3 çalışmaları devam eden yerli aşı Turkovac’ın üretilmesi üniversitemizin gerçekten tarihi bir başarısıdır. Turkovac bizler için bir aşı olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bu çalışma akademik camiamızın ve ülkemizin başarı karnesine eklenen gerçekten bir gurur meselesidir, gurur belgesidir. Aşının acil kullanım onayı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, tüm insanlığa sunulacak olması da hem ülkemiz hem üniversitemiz için ayrıca bir övünç kaynağı olmuştur. Ülkemiz bu kararıyla mazlum ve mağdurların yanında olarak evrensel, ahlaki değerleri gözeten tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur.”

Kaynak: anka