Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Sedat Peker'in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar üzerinden suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Soylu'nun; "örgütlü suça yardım etmek" ve "intihara yönlendirme" suçlarını işlediği iddia edildi.

HKP, Sedat Peker'in, İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili iddialarının ardından Soylu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Peker’in yayınladığı videoların linkleri ile paylaşıldığı dilekçede, “Soylu’nun kendisiyle siyasi konularda iş birliği yaptığını, yurt dışına çıkmadan önce hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi verdiğini ve kendisine devlet koruma görevlisi verilmesini sağladığını söylemiştir” denildi.

Dilekçede, 31 Temmuz 2018’de Silivri Eski Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intihar etmesi ile ilgili olarak, “Şüphelinin yasaya aykırı emrini yerine getirmediği için kendisine baskı yapılan Silivri eski emniyet müdürünün intiharına sebep olunduğu da görülmektedir” denildi.

Dilekçede, Süleyman Soylu hakkında soruşturma yürütülerek, "örgütlü suça yardım etmek" ve "intihara yönlendirme" suçlamaları ile kamu davası açılması talep edildi.

“SOYLU’NUN ÖRGÜTLÜ SUÇ İŞLEYEN KİŞİLERLE İLİŞKİSİ OLDUĞU ANLAŞILMAKTADIR”

HKP Merkez Yönetim Kurulu üyesi avukat Halil Ağırgöl, suç duyurusunu değerlendirdi. Ağırgöl, “Bu kişinin, suç örgütü yöneticisi ile bağlantılarının bulunduğu, bu şahsa yakın koruma tahsis edildiği, yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi aktarıldığı görülmekte. Ayrıca yasaya aykırı emrini yerine getirmediği için kendisine baskı yapılan Silivri eski emniyet müdürünün intiharına sebep olunduğu da ortadadır” dedi. Ağırgöl, şunları söyledi:

“Yasaların eşit ve adil uygulandığı bir ülkede bu tür bir olay karşısında, hayati bir refleks olarak bağımsız savcı ve yargıçların derhâl olayın üstüne gitmesi beklenir. Ancak bu görev günümüz Türkiye’sinde yerine getirilmiyor. Bir mafya dizisi şeklinde kirli ilişkiler ortaya konuluyor, ama yargı oturmuş bunu seyrediyor ne yazık ki. Bu kabul edilebilir, sessiz kalınabilir bir şey değil.”

 

Kaynak: anka