Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), TCDD’den 40 milyon euroluk ihale alan Abdülkerim Murat Atik’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla TCDD Genel Müdürlüğü'ne atanmasını yargıya taşıdı. HKP, Erdoğan hakkında ‘görevini kötüye kullandığı’ ve Atik hakkında da ‘silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık’ yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile görevden alınmıy, yerine de Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik atanmıştı. Yöneticisi olduğu şirket aracılığıyla TCDD ile 40 milyon euroluk özelleştirme anlaşmasına imza atan Atik’in TCDD Genel Müdürü olarak görevlendirilmesi tepki çekmişti.

Atamanın ardından HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevini kötüye kullandığını, Abdülkerim Murat Atik’in de silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığını öne sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“HUKUKUN AYAKLAR ALINDIĞI, ADAM KAYIRMANIN BAŞ TACI EDİLDİĞİ…”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “TCDD’ye Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı atama, hukukun, liyakatin ve hatta var olan kanunların ayaklar altına alındığını; adam kayırmanın, yandaşlığın, hukuk dışılığın baş tacı edildiğini çok net olarak göstermektedir” denildi. Dilekçede, TCK’nın 3’üncü maddesindeki, “Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesinin ihlal edildiği, ayaklar altına alındığı” belirtildi.

“ERDOĞAN’IN BUNLARI BİLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Murat Atik’in Adnan Oktar grubuna para yardımı yapmasına ve Oktar grubuna yapılan operasyonlarda iki kez firari duruma düşmesine rağmen TCDD’ye genel müdür olarak atandığına dikkat çekilen dilekçede, “Bu atamayı yapan, İstihbarat ve Emniyet Teşkilatı emrinde olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bunları bilmemesi mümkün değildir. Bu atama ile Recep Tayyip Erdoğan, TCK 257’de tanımlanan görevi kötüye kullanma suçunu işlemiştir” denildi.

HKP avukatları, dilekçede, Erdoğan ve Atik hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.

“TCDD KUZUSU, MURAT ATİK KURDUNA TESLİM EDİLMİŞTİR”

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP MYK Üyesi Adnan Okur, şunları belirtti:

“AKP’gillerin ve reisinin hukuksuzluklarını, kanunsuzluklarını, adaletsizliklerini, haksızlıklarını yargıya taşımaya devam ediyoruz. Bugünkü suç duyurumuzun konusu, TCDD Genel Müdürlüğü’ne yapılan atama. Atanan Abdülkerim Murat Atik. TCDD ile daha 5 ay önce 40 milyon euroluk anlaşma imzalayan, temel çalışma alanları demiryolu ve raylı sistemler olan Sun Group adlı şirketin yönetim kurulu başkanı. 233. KHK’nın 7’nci maddesinin 2’nci fıkrası ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Ana Statüsü’nün 8’inci maddesinin b fıkrasında, TCDD Yönetim Kurulu üyeleri için “rakip kuruluşlar ile menfaat ilişkisi içinde bulunamazlar” ifadesi yer almasına rağmen Murat Atik genel müdür olarak atanmıştır. Bu atama ile TCDD kuzusu, Murat Atik kurduna teslim edilmiştir. Bu atama, TCDD’nin tümden peşkeş çekileceğinin adımlarıdır. Araba geçiş garantili köprülerden, hasta garantili şehir hastanelerinden, yolcu garantili havaalanlarından sonra, yolcu garantili özel demiryolu işletmeciliğinin de geleceğinin işaretleridir.

“BİZ SUÇLARI KAYIT ALTINA ALDIRIYORUZ, TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ”

TCDD’nin yeni genel müdürü Murat Atik’in özelliği, sadece bir şirketin başkanı olması değil. Murat Atik, aynı zamanda kamuoyunda Adnan Oktarcılar olarak bilinen silahlı terör örgütü ile iltisaklı olan, bu örgüte yıllarca parasal yardımda bulunan biri. Ayrıca Adnan Oktarcılara 1999 ve 2008 yıllarında yapılan iki operasyonda firari duruma düşen de biri. Yine silahlı ve sapık ilişkileriyle de kamuoyunun gündemine oturan bu örgüte hibe yoluyla silahını da veren biri. İşte AKP’gillerin reisinin bir gece kararnamesiyle TCDD’nin başına getirdiği Genel Müdür Murat Atik böyle biri. En küçük memuriyette güvenlik soruşturmaları yapılırken, ceza almasa dahi iltisak sebebiyle insanlar memuriyetten atılırken, yedi sülalesi mağdur edilirken Adnan Oktarcılar Silahlı Terör Örgütü’yle organik bağı, neredeyse kesin derecesinde olan Abdülkerim Murat Atik, TCDD’nin başına genel müdür olarak getirilebiliyor. Bu atamayı yapan AKP’gillerin reisi hakkında görevi kötüye kullanmak, Murat Atik hakkında da silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık suçlarından suç duyurusunda bulunduk. Biliyoruz, yaptığımız suç duyuruları karşısında savcılar, kovuşturmaya veya soruşturmaya yer olmadığına dair kararı verip geçecekler. Ama biz, bu suçları kayıt altına aldırıyoruz. Ve en önemlisi tarihe not düşüyoruz. Bu hukuki mücadeleler de bizim omuzlarımıza yüklenmiş bir görevdir. Hiç çekinmeden, korkmadan, bıkmadan, yılmadan görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: anka