Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 2017'de yazdığı bir şarkı sözü nedeniyle Sezen Aksu hakkında "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bursa’da bulunan Mihraplı Cami’de verdiği vaazda hilafet çağrısı yapan imam Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, Sezen Aksu’ya yönelik sözleri nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘Anayasa’yı ihlal’ ve ‘tehdit’ suçlarından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

"HİLAFETİN ÖZLEMCİLERİNE CESARET VERMEKTEDİR" 

Suç duyurusu dilekçesinde, Erdoğan’ın “Hem laik hem Müslüman olunmaz. Bu ikisinin bir arada olması ters mıknatıslanma yapar. Ya laik olacaksınız ya Müslüman” sözüne yer verilerek, “Bu hâkim anlayışın devletin en üst organlarınca gündeme getirilmesi, gündeme taşınması, laikleşme yolunda yapılmış en büyük politik devrim olarak 3 Mart 1924 yılında kaldırılan hilafetin özlemcilerine cesaret, güç vermektedir” denildi.

HKP avukatları, Bursa’daki Mihraplı Cami’de verdiği vaazda hilafet çağrısı yapan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı hakkında ise ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘kanunlara uymamaya tahrik’ ve ‘görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma’ suçlarından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: anka