İstanbul Kartal’da bir aile sağlığı merkezine silahla gelen sabıkalı Rahmi Uygun, 33 yaşındaki hemşire Ömür Erez'i başından silahla vurarak öldürdü. Saldırı sonrasında kaçan Rahmi Uygun Bağcılar'da yakalandı. Uygun'un yakalandıktan sonra verdiği ilk ifadesinde polislere “Ona borç olarak verdiğim 200 bin lirayı geri vermedi. Ondan defalarca istememe rağmen her seferinde beni oyaladı. Son telefonla konuşmamızda bana hakaret edince İstanbul’a gelmeye karar verdim” dediği öğrenildi.

İstanbul Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde bugün Rahmi Uygun, hemşire Ömür Erez’i silahla vurarak öldürdü. Polisin düzenlediği operasyon sonucunda Rahmi Uygun ve birlikte geldiği arkadaşı Musa T. yakalanarak gözaltına alındı.

YAKALANMA ANI KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE YANSIDI

Polis, Rahmi Uygun’un bulunduğu noktayı tespit etmesi üzerine harekete geçti ve hızla operasyon düzenledi. Polisin düzenlediği operasyon güvenlik kamera görüntülerine de yansıdı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan Rahmi Uygun’un ilk ifadesi ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan Uygun’un hemşire Ömür Erez’le iki yıl önce internet üzerinden tanıştığını iddia etti. Uygun “Bir yıl önce ayrılmıştık. Ancak birlikte olduğumuz dönemde ona borç olarak verdiğim 200 bin lirayı geri vermedi. Ondan defalarca istememe rağmen her seferinde beni oyaladı. Son telefonla konuşmamızda bana hakaret edince İstanbul’a gelmeye karar verdim” dediği öğrenildi.

İSTANBUL’A KİRALADIKLARI OTOMOBİLLE GELMİŞLER

Arkadaşı Musa T. ile kiraladıkları otomobille Konya’dan İstanbul’a geldiklerini belirten Rahmi Uygun “Ömür Erez’le konuşup paramı almaya çalışacaktım. Yine aramızda tartışma çıktı. Bir anda kendimi kaybettim” dediği belirtildi.

Gözaltındaki iki kişinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

 

Kaynak: anka