Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile imzaladıkları işbirliği protokolü kapsamında hem ormanların korunmasına hem de hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını sağlayacaklarını söyledi. ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yürütülen “Hükümlülerin Rehabilitasyonu Amacıyla Ormancılık Faaliyetlerinde Çalıştırılmalarına Dair İşbirliği Protokolü”nün imza töreni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’in katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Adalet Bakanı Gül, her iki bakanlık arasında yeni bir ortaklık, yeni bir işbirliği inşa edildiğini, ormanların korunması ve hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması gibi herkes için faydalı ve hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini söyledi.

İnfaz sisteminin temel amacının, hükümlülerin hukuka saygılı ve sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmak olduğunu anımsatan Bakan Gül, “Böylelikle cezanın önleme etkisi oluşacak ve toplum suça karşı korunacaktır. Bu amacın yöntemi hükümlü rehabilitasyonu, iyileştirme politikasıdır. Bu çerçevedeki adımlarımızı çok başarıyla sürdürüyoruz. Bugün de bu çerçevede önemli bir adımı başlatıyoruz” dedi. 

Adalet Bakanı Gül, “Adalet Ormanı” çerçevesinde de Türkiye’nin dört bir yanında 25 bin 790 hükümlü eliyle 857 bin, 2017’den bugüne kadar park, bahçe, yol kenarı gibi diğer alanlar da dahil olmak üzere toplam 1 milyon 910 bin fidan dikimi ve 3 milyon 223 bin fidanın da bakımının yapıldığını kaydetti.

YANAN YERLERİN AĞAÇLANDIRILMASI ANAYASANIN AMİR HÜKMÜ

Orman yangınlarına yönelik verilen cezalarla ilgili de konuşan Bakan Gül, “Ormanları yakmak büyük bir suç. Bu suçun failleri cezası da müeyyidesi de kanunlarımızda çok ağır bir şekilde karşı karşıya kalmaktadır. Bu husustaki mücadelemiz devam etmektedir. Yanan yerlerin tekrar ağaçlandırılması Anayasa’nın temel amir bir hükümdür. Bu konuda da yine titiz bir şekilde çalışmalar devam etmektedir.” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, işbirliği protokolünün ve hükümlülerin katkısının çok önemli olduğunu söyledi. Ormanlık alanların korunması ve ağaçlandırma faaliyetleri için toplumun her kesiminden katkıya ihtiyaç duyduklarını ifade eden Bakan Pakdemirli, daha sonra protokolü imzaladı.

Kaynak: igf