HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay Pekgözegü ve Murat Çepni, 24 Ocak'ta ikinci duruşması yaplacak olan Deniz Poyraz davası için dayanışma çağrısında bulundu. Pekgözü, "HDP'yi hedef gösteren AKP-MHP faşist bloku devletin dehlizlerine çöreklenmiş karanlık odaklar, bu saldırıların, cinayetlerin failidirler" dedi.

HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay Pekgözegü ve Murat Çepni bugün TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek 24 Ocak'ta İzmir Adliyesi'nde yapılacak Deniz Poyraz davası için dayanışma çağrısında bulundu.  

Hrant Dink cinayetinin aydınlatılmamasının diğer cinayetlere de etkisi olduğunu belirten Pekgözegü şunları söyledi:

"EMNİYET MÜDÜRÜ, KATİL İÇİN 'AKLİ DENGESİ YERİNDE OLMAYAN BİRİ' DEMİŞTİ"

Bebeklerden katil yaratan bu devlet düzenini, siyasi düzeni tarihin çöp sepetine el birliğiyle atabilmeliyiz. Deniz Poyraz katliamında da daha öncekiler gibi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından etkin bir soruşturma yürütülmemiştir, cinayetin arka planı aydınlatılmamıştır. Dönemin Emniyet Müdürü, 'akli dengesi yerinde olmayan biri' diyerek tetikçi katili savunmaya girişmiştir. Sırtı sıvazlanmış, Emniyet'te eline cebine para konmuştur. Ardından İstanbul Bahçelievler'de bir saldırgan daha parti ilçe binamıza saldırmaya cesaret edilmiştir. Partililerimizin soğukkanlılığı ve ferasetiyle can kaybı yaşanmadan bu saldırının önüne geçilmiştir. Bahçelievler saldırganı da önce serbest bırakılmış ardından sosyal medyadan büyük bir tepki gösterilmesi üzerine tutuklanmıştır.

"AKP-MHP BLOKU CİNAYETİN FAİLİDİR"

Failleri koruyan, cezasızlık politikası izleyen, partimiz HDP'yi hedef gösteren AKP-MHP faşist bloğu devletin dehlizlerine çöreklenmiş karanlık odaklar, bu saldırıların, cinayetlerin failidirler. Yıldönümü ve davaları aynı haftada çakışan Hrant Dink, Dedeoğulları ailesi ve Deniz Poyraz dava süreçleri dosyalarındaki ayrıntılar, hukuki süreçlerinin ciddiyetsiz yürütülmesi, cinayetlerin arka planının aydınlatılmaması ve araştırılmaması izlenen cezasızlık politikası, devletin, siyasi iktidarın, Türkiye'yi karanlıklara gömmek isteyen siyasi odakların bu katliamlardaki sorumluluğunu vurgulamanın önemine işaret etmektedir. Deniz Poyraz davasının ikinci celsesi 24 Ocak'ta saat 9'da İzmir Adliyesi'nde yapılacak. Tüm duyarlı kamuoyunu, siyasi partileri, sendikaları, baroları, kadın örgütlerini, tüm dostlarımızı, yüreği barıştan, demokrasiden, eşitlikten, adaletten atan herkesi gerçeklerin açığa çıkması için Deniz Poyraz davasına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de, Deniz Poyraz cinayetinde delillerin karartıldığını savundu. Çepni, 24 Ocak'ta görülecek olan ikinci duruşmaya katılım çağrısı yaptı. Çepni'nin açıklamaları şöyle:

"YARALI AİLENİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK CİNAYET İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR"

"Deniz Poyraz katliamı organize bir katliamdı. Katil, tetikçi şu anda tutuklu ancak siyasi sorumlular doğrudan saraydır, sarayın emrindeki İçişleri Bakanlığı'dır. Biz, bu katliamın siyasi sorumlularının peşindeyiz. Adalet mücadelemiz gerçek katiller açığa çıkana kadar sürecektir. Bu katliam aylarca yapılan hazırlık sonucunda gerçekleştirildi. Mahkeme süreci ise tüm delillerin, avukatlarımız tarafından açığa çıkartılan tüm delillerin karartılması biçiminde sürüyor. Katil, sırtını saraya yüklemenin verdiği cesaretle mahkemede tutum belirliyor; yaralı ailenin gözünün içine bakarak yeniden yeniden cinayet işlemeye devam ediyor. Şunu söylüyoruz tüm katillere: Biz katliamlara karşı, cinayetlere karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesini yürüttüğümüz için buradayız. Biz katillerden korkusuz bir biçimde hesap sorma mücadelesini yükselttiğimiz için bugün buradayız.”

 

Kaynak: anka