HDP İzmir İl Başkanlığına silahlı saldırıda bulunarak Deniz Poyraz'ı öldüren Onur ­Gencer’in emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Gencer’in "Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bir bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim" dediği öğrenildi.

İzmir'de HDP İl Başkanlığı’na silahlı saldırıda bulunan ve parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer’in ifadesinde PKK'dan nefret ettiği için olayı gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi. Zanlının emniyetten alınan bilgilere göre ifadesinde, “Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bir bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim. Ardından da teslim oldum” dediği öğrenildi.

"CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Başsavcılık açıklaması şöyle:

"HDP İzmir İl Binası'na silahlı bir kişi girerek parti binasındaki bir çalışanı silahla vurarak öldürdüğü bilgisinin alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda iki Cumhuriyet savcımızın ve bir başsavcı vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Olay şüphelisi O.G.’nin suçta kullanılan suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır. Maktule D.P.’nin ölüm muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlik altına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir."

 

 

Kaynak: anka