HDP İzmir İl Başkanlığı’nda parti üyesi Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Onur Gencer’in "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen iddianamede, "Sanığa yardım eden, azmettiren herhangi bir kişi bulunamadığı, sanığın herhangi bir terör örgütü ya da üyesi ile olay öncesi ve sonrası irtibatlı olduğuna dair delil elde edilemediği" belirtildi.

Şair Eşref Bulvarı’ndaki HDP İzmir İl Başkanlığı’na 17 Haziran'da düzenlediği saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz'ı tabanca ile öldüren Onur Gencer hakkındaki iddianame kabul edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Onur Gencer’in, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme, siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından da 7 yıla kadar hapsi istendi.

DELİL ELDE EDİLEMEDİ

Sanığın cinayeti işledikten sonra WhatsApp paylaşımlarında ve binadan çıkartılırken suçunu itiraf ettiği belirtilen iddianamede, "Olay öncesinde, olay anında ya da olay sonrasında sanığa yardım eden, sanığı azmettiren herhangi bir kişinin bulunamadığı, sanığın herhangi bir terör örgütü ya da üyesi ile olay öncesi veya sonrasında irtibatlı olduğuna dair delil elde edilemediği" belirtildi.

"SALDIRIYA O AN KARAR VERDİM"

Onur Gencer'in saldırı öncesi Şair Eşref Bulvarı'na 24 kez gittiği ve İngilizce kursu alma bahanesiyle binanın içerisini de gezdiği iddianamede yer aldı. İddianamede, Onur Gencer'in olayla ilgili şu ifadesine yer verildi:

"Olaydan bir gün önce, polislerin intiharı konusunda HDP'li kişilerle sosyal medyada birbirimize hakaret ettik. Bu olay beni çok etkiledi. Bu kişilere, 'Kin yuttum, kan kusturacağım size' diye paylaşım yaptım. Bunları, ölen polislerimize hakaret eden ve bana küfreden HDP'li olduğunu düşündüğüm şahıslara yaptım. PKK ve HDP'ye saldırı yapmam gerektiğine o an karar verdim."

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- HDP İZMİR İL BİNASINA YAPILAN SALDIRIDAN ARŞİV GÖRÜNTÜ

Kaynak: anka