RAMİZ KAAN OKTAR

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 3 Temmuz 2020 tarihinde yaşanan; 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin yargılamanın dördüncü duruşması Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılıyor. Patlamada 26 yaşındaki abisi Halis Yılmaz'ı kaybeden Merve Yılmaz duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “İçeriden çıkacak olan karardan, içerideki sanıklardan çok bizlerin daha çok korkuyor olmasına öfkeliyim” dedi.

Hendek’te bulunan Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamayla ilgili davanın dördüncü duruşması Sakarya’nın Ferizli ilçesindeki Sakarya Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu’nda yapılmaya başlandı. Duruşmada, patlamada “ihmali olduğu” iddia edilen fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun, fabrika müdürü Hasan Ali Velioğlu tutuklu; ustabaşı Erşan Ö., iş güvenliği uzmanı Aslı B., fabrika sorumlu müdürü ve kimyager Asiye A., fabrika sahiplerinden Ali Rıza Ergenç Coşkun ve sorumlu personel Ahmet Ç. ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

Bugünkü duruşmaya; bazı davacılar, tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklardan Erşan Ö., Asiye A, Ali Rıza Ergenç C., Aslı B., ve taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Ahmet Ç. ise duruşmaya katılmadı. Öte yandan duruşma salonunun çevresinde polis ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alınırken müştekiler ve diğer izleyiciler pandemi önlemlerine uyularak salona alındı.

“ARTIK ADALETİ ARAMAK İSTEMİYORUM”

Patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz’ın kardeşi Merve Yılmaz, duruşma öncesinde şu açıklamayı yaptı:

“İçimdeki acıyı size anlatamam ama öfkemden biraz bahsedebilirim. Öfkemin asıl sebebi şu içeriden çıkacak olan karardan, içerideki sanıklardan çok bizlerin daha çok korkuyor olmasına öfkeliyim. Defalarca kez yaşanmış olan olaylara karşı hiçbir önlem alınmayarak bu olaya zemin hazırlanmasına öfkeliyim. İçerideki sanıkların hiçbir vicdan azabı çekmeyerek pişkince verdikleri ifadelere öfkeliyim. Ne söylesek az. Ben artık adaleti aramak istemiyorum. Çünkü adalet aranan bir şey olmamalı. Adalet yerini bulsun istiyorum.”

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDAKİ PATLAMA DAVASI

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 03 Temmuz 2020 tarihinde Büyük Coşkunlar Piroteknik Kimya Sanayi Havai Fişek Oyuncak Pazarlama Tic. ve Ltd. Şti. isimli şirkete ait fabrikada peş peşe yaşanan patlamaların ardından, 7 kişi hayatını kaybetmiş 127 kişi yaralanmıştı. Aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 7 sanık “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan, 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Duruşma salonu detay

* Merve Yılmaz (patlamada hayatını kaybeden Halis Yılmaz’ın kardeşi)

* Müştekilerin duruşma salonuna girmeleri detay

 

Kaynak: anka