Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizm Fuarı'nda stant açtı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yönetiminde gerçekleştirilen tanıtıma İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da katıldı.

Gastronomi turizminin önemli etkinliklerinden biri olan Gastroshow’un bu yıl 28-30 Haziran tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği fuarda, Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehrin gastronomisine ait tüm unsurları “Türkiye’nin Lezzet Köşesi” markası ile kamuoyu ile paylaştı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, fuarda açtığı stantta Hatay’ın gastronomi kültürünü katılımcılarla paylaştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yönettiği tanıtıma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu da katıldı.

Fuar çerçevesinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hatay gastronomisine ait tatların sunulduğu ve marka konseptinin açıklandığı yemeğe çok sayıda misafir katıldı.

MİSAFİRLERE 10 ÇEŞİT MEZE SUNULDU

Yemekte, Hatay Gastronomi Evi, Konak Restaurant, Antikya Restaurant, İskenderun Home Cake Restaurant ve Tarihi Bizim Künefeci'nin şeflerinin anlatımı ile Hatay’ın lezzetleri misafirlere servis edildi. Başlangıç kısmında Humus, Zeytin Salatası, Kekik Salatası, Mütebel, Öcce başta olmak üzere 10 çeşit meze misafirlere sunuldu. Daha sonra  ara sıcaklarda Kaytaz ve Semirsek, ana yemekte ise Aşur, Oruk, Firik, Şıhhılmahşi ve son olarak tatlı da ise değişmez lezzet Künefe misafirlerin beğenisine sunuldu.

"EN LEZZETLİ MİRAS HATAY'A KALMIŞ"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Savaş, yemekte yaptığı konuşmada, Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyet geçmişinin en lezzetli mirasının Hatay’a kaldığını söyledi. Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz Hataylılar olarak bu mirası misafirlerimizle paylaşmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz. 'Lezzet', aslında Hatay’a yapılacak büyülü yolculuğun ilk adımı. Dinler ve medeniyetlerin ahengi ile bezeli tarihi, benzersiz doğal güzellikleri, şifa kaynakları ve tabii ki insanının lezzet yaratmadaki mahareti ile Hatay, markalaşmada ihtiyaç duyulan her türlü dinamiğe sahip bir şehir. Bizler tüm bu dinamikleri şimdi 360 derece marka deneyimine dönüştürmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak organize bir adım attık. Konsepti ve yol haritası geçtiğimiz günlerde tamamlanan bu proje ile Türkiye için heyecan verici ve lezzetli bir marka deneyimi yaratacağımıza inanıyoruz.

"TÜRKİYE ÇAPINDA KAPSAMLI BİR ALGI ARAŞTIRMASINI BAŞLATIYORUZ"

'Türkiye’nin Lezzet Köşesi' olarak tanımladığımız marka konsepti çerçevesinde Hatay’ı deneyimleyecek her misafirimizin algısında özel ve anlamlı bir marka konumuna ulaşmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik bu iletişim projesinin öncelikli hedefi. Neyi neden yaptığımızın mutlaka bir karşılığının olması için Türkiye çapında kapsamlı bir algı araştırmasını başlatıyoruz. Sonuçlarını 2 ay içerisinde alacağımız bu araştırmada, Türk insanının algısındaki Hatay, mükemmel gastronomi ve marka iletişimine katkı sunacak daha birçok veriye ulaşmayı hedefliyoruz. İletişim içerik stratejisine yön verecek bu araştırmanın yanı sıra ekim ayında Türkiye’nin Lezzet Köşesi Gastronomi Festivali’ni düzenleyeceğiz. Normalleşme sürecinin kendisini daha fazla hissettireceği o dönemde festivalin, Türkiye açısından lezzetli bir soluk olacağına inanıyoruz.

"GASTRONOMİ AKADEMİSİ'Nİ KURACAĞIZ"

Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’ın bir gastronomi markası olmasına yönelik çalışmalarımızı çok daha önce başlatmıştık. Kuşkusuz bu çalışmalarımızın en büyük meyvesi UNESCO’nun 2017 yılında şehrimizi 'Gastronomi Şehri' olarak tescillemesiydi. Markalaşma adına atılabilecek bu önemli adımı 2 yıldır faaliyet gösteren Gastronomi Evi’miz ile de taçlandırmıştık. Şehrimizin bir marka unsuru olarak gastronomik değerlerini ön plana çıkaracak bir başka adımı da kuracağımız Gastronomi Akademisi ile atacağız. Hatay Gastronomi hafızasını akademik ve pratikteki karşılıkları üzerinden inşa etmek için uzmanlardan oluşacak akademi, Türkiye ölçeğinde de gastronomi alanında çeşitli uygulamalara imza atacak.” 

 

Kaynak: anka