Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi(AKOM) gelecek hafta beklenen yağışlar öncesi kriz yönetimi toplantısı gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katılım gösterdi.

Kent hayatının normal seviyede devam etmesi için tüm önlemlerin alındığının altını çizen Hatay Büyükşehir yöneticileri, 7/24 hazır olacak şekilde nöbetçi ekiplerin hazırlandığını, kapanması muhtemel yollarda yol açma ve tuzlama yapması için 15 ilçedeki kritik noktalarda ekiplerin oluşturulduğunu belirterek müdahale şekilleri hakkında da görüş alışverişi yaptı.

Kentin komuta merkezi olan AKOM’un alarma geçmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin koordineli bir şekilde hareket ettiğini belirten yöneticiler, yaşanabilecek olumsuz hava koşuluna karşı her türlü ekipmanların da hazır olduğunu söyledi.

"YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLARA KARŞI TÜM BİRİMLERİMİZ İLE HER TÜRLÜ TEDBİR VE ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK"

AKOM yetkililerinin 24 saat teyakkuz halinde olduğunu belirten İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, “Kış aylarının sert geçtiği bu günlerde Hatay’ımızın 15 ilçesinde sağanak ve kar yağışlarının olumsuz etkilediği birçok bölgede çalışmalar gerçekleştirdik ve çalışmalarımız devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu açıklamalar ile önümüzdeki hafta içerisinde de kar yağışı beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm birimlerimiz ile her türlü tedbir ve önlemi aldık” dedi.

HAFTA SONU UYARISI

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu meydana gelmesi beklenen şiddetli yağış, su baskını, yıldırım, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yetkililerin yaptığı açıklamada, 22 Ocak Cumartesi günü saat 14.00 sularında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ile yüksek kesimlerde yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

Yetkililer, vatandaşları kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksama, su baskını, yıldırım, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti.

Afet ve Acil Koordinasyon Merkezi’ne(AKOM) bağlı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu da belirten yetkililer, yaşanabilecek tüm olumsuzlukları 112 ile 444 12 06, Alo 153 ve 185 HATSU hattına bildirilebileceğini duyurdu.

 

Kaynak: anka