İzmir Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'nın randevu aralıklarını 5 dakikaya indirmesi ve pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde alkışlı eylem yaptı. Hastanede hekimlere broşür dağıtılırken, haklarıyla ilgili bilgi verildi. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Emek değersizleştiriliyor, mesleğimiz itibarsızlaştırılıyor. Hekimlere sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki randevu aralıklarını 5 dakikaya indirmesi, İzmir'de; "5 dakikada hekimlik olmaz" sloganıyla protesto edildi. İzmir Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi yemekhanesinde sorunlarını dinlediği hekimlere broşür dağıtıp, hakları konusunda bilgi verdi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı hastane yemekhanesinde, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için adım atmadığını öne sürdüğü yetkilileri protesto etmek amacıyla alkışlı protesto başlattı. Protestoya yemekhanedeki bazı hekimler de katıldı.

"GENÇ HEKİMLER YURT DIŞINA GİDİYOR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Çamlı, kentte tüm hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları ile bir araya gelmeye devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Pandemi sürecinde emeklerinin değersizleştirildiğini, mesleğin itibarsızlaştırıldığını görüyoruz. Bu süreçte şiddet de durmadı. Sağlık çalışanları anlayışsız hastane idarecilerinin mobbing uygulamalarına maruz kalıyor. 18 ayda yaklaşık 8 bin hekim istifa etti ya da emekli oldu. Yeni mezun hekimler de ülkenin geleceğinde umut görmüyor. Yurt dışına gitmek için çabaları var. Geçtiğimiz dönem yaklaşık bine yakın genç hekim yurt dışına gitti. Hekimler tükenme noktasında. 'Yeter artık' diyoruz. Bunu kabullenmiyoruz. Meslek örgütümüz Türk Tabipler Birliği, meslek onurumuz ve geleceğimize sahip çıkmak adına bir eylemlilik süreci başlattı. Bu çerçevede hastanelerde hekimlerle buluşuyoruz, sorunlarımızı tartışıyoruz. Taleplerimizin çok göz önüne alınmadığını üzülerek görmekteyiz."

İSTANBUL'DAN ANKARA'YA BÜYÜK YÜRÜYÜŞ

Sağlık Bakanlığı'nın randevu sürelerini 5 dakikaya indirmesine de değinen Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"5 dakikada muayenenin ne hasta ne de hekim için iyi olmadığını söylüyoruz. Hekimlerin bu sürede hastalarını muayene edip tedavi düzenlemesi mümkün değil. Bu süreçte özen eksikliği ve buna bağlı mesleki hatalar çıkabileceğini, hasta-hekim ilişkisinin bozularak bunun hekime şiddet olarak dönebileceğini biliyoruz. Bunlar kışkırtılmış sağlık talebinin yansıttığı şeyler. 10 dakikaya inmesine itirazımız vardı, şimdi 5 dakika oldu. Buna rağmen kalabalıklar, sıkışık randevular devam ediyor. Bundan sonraki aşama herhalde 3 dakikaya inecek. Bütün bunların çözüm olmayacağını, sağlıkta dönüşüm politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 23 Kasım'da İstanbul'dan Ankara'ya büyük yürüyüş yapacağız. Ankara'da hekim buluşması olacak. İzmir Tabip Odası olarak da hastanelerde hekimlerle buluşmaya ve onların sorunlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz."

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.VİDEO  PROTESTODAN DETAY GÖRÜNTÜ 2.VİDEO İZMİR TABİP ODASI BAŞKANI LÜTFİ ÇAMLI RÖPORTAJ

 

Kaynak: anka