Hakkari'de Jandarma tarafından Emniyet desteği ile Çukurca ve Yüksekova ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyonda; çok sayıda silah,mühimmat, EYP düzeneği ve yaşam malzemesi ele geçirildi.Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda silah, mühimmat ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

HAKKARİ (İGFA) - Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, Çukurca ilçesi Kavaklı köyü ile Yüksekova ilçesi Yoncalık mezrası kırsalında düzenlenen operasyonlarda 2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, av tüfeği, 5 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 750 biksi fişeği, 450 uçaksavar mühimmatı, 12 el yapımı patlayıcı düzeneği, tuzaklanmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği, 9 elektrikli fünye, 4'lü pil bloğu, uzaktan komuta kiti, termal şemsiye, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği namlusu, 2 lav silahı, 7 el bombası, 2 havan mühimmatı, 3 roketatar mühimmatı, G-1 piyade tüfeği, 8 C-4 patlayıcı, kablo, panço ve 2 sırt çantası ele geçirildi.

https://twitter.com/HakkariValiligi/status/1468150162044375041

SIRT ÇANTASINDA 20 KİLOGRAM EROİN

Öte yandan Yüksekova ilçesi sınır hattında yurda girmeye çalışan iki şahsın tespit edildiği ve sınır hattında alınan tedbirler nedeniyle şahıslar yanlarındaki iki sırt çantasını atarak İran tarafına kaçtığı belirlendi. Ele geçirilen sırt çantalarında 20 kilogram eroin maddesinin yakalandığı duyuruldu.

Kaynak: igf