Eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’e sosyal medya üzerinden hakaret eden H.Ç., uzlaşma kapsamında hem özür diledi hem de 35 kişi ve kurum adına fidan bağışında bulundu.

Banu Özdemir’in, kamuoyunda Çav Bella davası olarak bilinen davaya konu olan sosyal medya paylaşımının altına hakaret içerikli yorum yazan bir kişi daha uzlaşma yolunu seçti. Özdemir’in uzlaşma şartlarını kabul eden H.Ç., hem Özdemir’e hem de CHP Genel Merkezi’ne imzalı bir özür mektubu gönderdi.

ÖZÜR DİLEDİ

H.Ç., mektubunda, “İzmir’in bazı camilerinden Çav Bella çalınması olayı ile ilgili bazı internet siteleri ve sosyal medyada bulunan yanlış ve asılsız haberler yüzünden yanıldım. Hem suçsuz ve iftiraya uğramış Banu Hanım’a ve bulunduğu kuruma yakışıksız ifadeler kullandım. Pişman ve üzgünüm. Kendisinden, ailesinden, CHP Genel Başkanı’ndan, yönetiminden ve seçmenlerinden özür diliyorum. Haklarını helal etsinler” dedi.

H.Ç., uzlaşma hükümleri kapsamında, aralarında Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncüsü A Milli Kadın Voleybol Takımı, Şule Çet, Eren Bülbül, Hande Kader, KİFDER, 2019 yılı Kurban Bayramı’nda Rize’den Trabzon’a yüzerek kaçan ve sanatçı Haluk Levent’in desteği ile hayvan çiftliğine getirilen Ferdinand isimli dana, Hayrettin Karaca gibi çeşitli kişi ve kurumlar adına Orman Vakfı’na 35 adet fidan bağışında bulundu.

Fidan bağışı sertifikalarını ve özür mektubunu sosyal medya hesabında paylaşan Özdemir’in avukatı Merve Uçanok, şunları söyledi:

“Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl içinde İzmir’deki camilerden Çav Bella şarkısının çalınması, ülke ve dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. Bu olayın failleri hâlen bulunamadı. Müvekkilimiz Banu Özdemir, o dönemde maalesef haksız yere tutuklandı, hakkında da çok ciddi bir linç kampanyası yürütüldü. Birçok insan da gerçekleri bilmeden bilinçsizce kendisine sosyal medya üzerinden hakaret etti. Hak mücadelesini toplumsal farkındalık yaratmak için de kullanıyor. Kendisine sosyal medya üzerinden hakaret eden bir şüpheli ile Eren Bülbül, Berkin Elvan, Oğuz Arda Sel gibi çocuklarımız; kamu yararlı bazı dernekler ve kamu kurumları adına fidan bağışı yapması karşılığında uzlaştı. Bu vesileyle ormanlarımıza katkı sağlanmış oldu. Bu fidanlar doğaya nefes olacak. Hedefimiz 5 bin fidanlık hatıra ormanı kurmak. Ceza davası tamamlanmış olan davalarımız var. Gerek açılacak tazminat davaları ile soruşturma aşamasında bulunan benzer dosyaların edimleri de sosyal sorumluluk çerçevesinde fon olarak kullanıp, bu örnekteki gibi birçok kuruma katkı koymayı planlıyoruz. Hak ve hukuk mücadelemizi her alanda olduğu gibi burada da sürdüreceğiz.”

CHP’li Banu Özdemir, daha önce açmış olduğu bazı ceza davası dosyalarını, SMA ve Kistik Fibrozis Hastası çocuklara yardım, İzmir Şopengazi Barınağı’na mama ve Menemen’de bir köy okuluna eğitim seti bağışı şartı ile kapatmıştı.

H.Ç.'nin adına fidan bağışı yaptığı 35 isim ve kurumlar şöyle: Banu Özdemir, Barış Manço, Berkin Elvan, CHP İzmir İl Başkanlığı, Dana Ferdinand, Ebrar Karakurt, Ecrin Kurnaz, Emine Akçay, Emre Yıldır, Eren Bülbül, Filenin Sultanları, Hababam Sınıfı, Hande Kader, Hayrettin Karaca, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), İzmir Down Sendromlular Derneği, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Jesús Colmenar, Kemal Kılıçdaroğlu, KİFDER (Kistik Fibrozisli Çocuklar Derneği), Leyla Aldemir, Maleficent, Melek İpek, Millet İttifakı, Mucize Doktor, Oğuz Arda Sel, Palomar DOC, Pippa Bacca, Sağlık Emekçileri Sendikası, Şafak Bay, Şule Çet, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Uçanok Hukuk Bürosu, Universal Declaration of Human Rights (İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi), Zeki Müren.

Kaynak: anka