HABER: EDDA SÖNMEZ 

KAMERA: ADEM KARABAYIR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurbağalıdere'deki incelemeleri sırasında, yanlarına yaklaşan bir vatandaş, ıslah çalışmalarında kullanılan bir hafriyat kamyonun çarparak ölümüne neden olduğu üniversite öğrencisi Şule İdil Dere'nin adının yürüyüş yoluna verilmesini istedi. İmamoğlu, talebi not alırken, Akşener de konunun takipçisi olacağını söyledi.

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Kurbağalıdere'de incelemelerde bulunduktan sonra araçlarına binerek Kurbağalıdere'nin yanında bulunan yürüyüş yoluna geçti. O sırada yanlarına gelen bir vatandaş, 2016 yılında Kurbağalıdere'nin ıslahı çalışmaları kapsamında Yoğurtçu Parkı'ndaki hafriyat işinde kullanılan bir kamyonun, çarparak ölümüne neden olduğu üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin adının yürüyüş yoluna verilmesini istedi.

Vatandaş, Meral Akşener'e seslenerek, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın döneminde burada bir hafriyat kamyonunun kızları Şule İdil Dere’yi çarparak ölümüne neden olduğunu söyledi. Daha sonra Yoğurtçu Parkı'na Şule'nin anıtının da yapıldığını belirten yakınları, Kurbağalıdere'nin yanındaki yürüyüş yoluna Şule İdil Dere’nin adının verilmesini istediklerini söyledi.

Ekrem İmamoğlu, yardımcılarına hemen not almaları talimatını verirken "önemli" notunu da düştü. Meral Akşener de vatandaşa, "Merak etme ben de konunun takipçisi olacağım" karşılığını verdi.

KADIKÖY BELEDİYESİ ANITINI YAPMIŞTI

Kadıköy Belediyesi, hafriyat kamyonunun çarparak ölümüne neden olduğu Şule İdil Dere’nin anısına Yoğurtçu Parkı’na, üzerinde “İdil bu parkta hep 23 yaşında” yazılı bir anıt yapmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Kurbağalıdere Islah çalışmaları kapsamında 2016’da Yoğurtçu Parkı'ndaki hafriyatı taşıma işinde kullanılan 34 AJ 4681 plakalı kamyon, yürüyüş yapan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Şule İdil Dere’ye çarpmıştı. Kamyon sürücüsü gözaltına alınarak Kadıköy Polis Merkezi’ne götürülmüş daha sonra da serbest bırakılmıştı. 

 

 

 

Kaynak: anka