Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Yoğurtçu Parkı’nda “Barınamıyoruz” eylemi yapan öğrencileri ziyaret etti. Akbulut, "Yurtların yapılmaması, cemaatlere açık açık yönlendirme olarak biz bunu algılıyoruz. Çocuklarımızı korumamız gerek. En başta Cumhurbaşkanımızın duyarlı olması gerekir" dedi. Akbulut, iktidara, "Hükümet özellikle bu son zamanlarda garibanlaştırdıkları halkın çocuklarına sahip çıksın" çağrısını yaptı.

Güzel Parti Başkanı Akbulut, İstanbul Kadıköy'de yurtların yetersizliğini ve konut fiyatlarının yüksekliğini protesto eden ve Yoğurtçu Parkı’nda sabahlayan gençlere destek ziyaretinde bulundu.

"ÇOCUKLARIMIZ BURADA YATIYORSA YALNIZ HÜKÜMETİN DEĞİL, BÜTÜN BELEDİYELERİN, BÜTÜN VATANDAŞLARIN SUÇU VAR"

Akbulut, "Gençler bizim geleceğimiz. Bugün bakıyoruz, bütün gençler yurtdışında iş bulmak için dışarıya çıkmaya çalışıyor. Biz kendi gençlerimizin ülke olarak değerini hala anlayamadık. Eğer bu çocuklarımız burada yatıyorsa, yalnız hükümetin değil, bütün belediyelerin bütün vatandaşların suçu var. Kiralar o kadar çok arttı ki, şaşırıyoruz. İnsanlar bu pandemi sürecinde bir de ekonomik krizin olduğu süreçte maalesef geçinemiyorlar. Evde tencere kaynatamıyorlar bu çocukları nasıl okutacaklar" diye konuştu.

"CEMAATLERDEN ÇOCUKLARIMIZI AYRI TUTMAMIZ GEREKİR"

Bursların her öğrenciye çıkmadığını söyleyen Akbulut, şunları söyledi:

"Maalesef çıkanlar da torpilli olan çocuklarımıza çıkıyor. Ben şunu da biliyorum, birçok öğrenci maalesef bir yıllığına üniversitelerini dondurmuşlar. Çünkü maddiyatları yok. Maddiyatları olmayınca bu çocuklar nasıl okuyacaklar? Nerede ev tutacaklar? Hangi yurtta kalacaklar? Ne yiyecekler ne içecekler? Lütfen hükümet özellikle bu son zamanlarda garibanlaştırdıkları halkın çocuklarına sahip çıksınlar. Çünkü bilerek ve kasıtlı olarak halkı garibanlaştırıyor, fakirleştiriyorlar. Bu gençler bizim kendi çocuklarımız bu evlatlarımıza bütün ülke olarak sahip çıkmak gerekiyor.

Yurtların yapılmaması, cemaatlere açık açık yönlendirme olarak biz bunu algılıyoruz. Cemaatlerden çocuklarımızı ayrı tutmamız gerekir. Çocuklarımızı korumamız gerek. Dolayısıyla da çocuklarımızı bile bile cemaatlere teslim etmemiz gerekir. En başta maalesef Cumhurbaşkanımızın duyarlı olması gerekir. Hükümetin duyarlı olması gerekir. Belediyenin duyarlı olması gerekir. Zam yapılıyormuş, yapmamaları gerekir maalesef halkımızda üniversite öğrencileri üzerinden soygunculuk yapıyor. Yazık günah.”

Kaynak: anka