İki yıldır kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi bugün TBMM’de partilerin temsilcileriyle görüşüyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de Doku ailesini odasında ağırladı.

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku Tunceli’de 5 Ocak 2020’de kayboldu ve ailesi çocuklarının bulunmasını istiyor. Doku ailesinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından Uzunçayır Baraj Gölü'nün kısmen boşaltılması kararı verilerek su altı arama çalışmalarına 6 Ağustos'ta 17 ekip ile yeniden başlandı ve 13 gün süren yoğun aramalardan sonuç alınamaması üzerine aramalara 18 Ağustos'ta son verildi. Ancak Doku halen bulunabilmiş değil.

Çocuklarının bulunmasını isteyen aile bugün TBMM’de siyasi parti temsilcileriyle görüşüyor. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Doku ailesini Meclis’teki odasında ağırladı. Tanrıkulu görüşmenin ardından sosyal medyada, “Gülistan, herkesin nefesinin izlendiği Tunceli'de kaybedildi. Zorla kaybedilme insanlığa karşı suçtur, kaybedilenlerin yakınları bakımından ağır işkence ve bitmeyen yastır. Hırsız evin içindeyse kilit işe yaramaz, bu nedenle aydınlatılmıyor” diye paylaşım yaptı.

 

Kaynak: anka