CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara girişinde bekletilen tazminat mağduru Somalı madencilerle görüştü. Geçirdiği maden kazasında gözlerini kaybeden Ali Kandemir, iktidara seslenerek “Biz sizin ayağınıza 15 defa geldik; 600 kilometre yol tükettik. Siz ise bize bir adım, bir arpa boyu geliniz ki; bu işi çözelim” dedi.

Tazminat alacakları için 15 yıldır mücadele veren Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki Uyar Madencilik’in işçileri, dün Soma’dan otobüsle yola çıktılar. Bugün sabah Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde eylem yapmak isteyen madenciler, Ankara girişinde durduruldu. Madencilerden beş kişilik bir heyetin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesine izin verildi.

CHP Ankara Milletvekili Kaya, madencileri bekletildikleri yerde ziyaret etti. Geçirdiği maden kazasında gözlerini kaybeden Ali Kandemir, tazminat sorununun çözülmesi için TBMM’ye 15 defa geldiklerini; kendilerine “evet, ödenecek” sözü verildiğini belirterek “Ama bir türlü haklarımızı alamadık” dedi.

En son AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşüp söz aldıklarını anlatan Kandemir, kendilerine son gün olarak bildirilen 1 Temmuz tarihinde de sorunun çözülmediğini söyledi. Elitaş’a ve iktidara seslenen Kandemir, şunları söyledi:

“1 Temmuz olarak işaret ettiğiniz günün üzerinden 5 gün geçmesine rağmen olumlu ya da olumsuz cevap vermediniz. Sizlere soruyorum; biz sizin ayağınıza 15 defa geldik; 600 kilometre yol tükettik. Siz ise bize bir adım, bir arpa boyu geliniz ki; bu işi çözelim. Biz burada mağdur bırakılmayalım” dedi.

CHP’li Kaya da madencilere verilen ancak tutulmayan sözleri anımsatarak “Ya kefil olmayacaksın, ya söz vermeyeceksin” diye konuştu. Kandemir’in görme engelli olduğunu ancak dünyayı gözleri gören insanlardan daha iyi gördüğünü söyleyen Kaya, Kandemir’e, “Şu çirkinlikleri bizden daha iyi görmüyor musun” diye sordu. Kandemir de “Evet” yanıtını verdi.

Kaynak: anka