Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çarşamba günü il kongresi için gittiği Giresun’da esnafla sohbet etti. Bir esnaf, Babacan’a; “Millete güzel para verdiler, dağıttılar. Herkes borçlu, yüzde 80’i borçlu. Herkesin cebinde kredi kartı var. 10 tane kredi kartı var. Asgarisini yatırıyor. Verdiler verdiler, faiz faiz faiz, bitmiyor" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz çarşamba günü partisinin il kongresi için gittiği Giresun’da esnaf ve yurttaşla sohbet etti.

"BUNLAR ÜLKEYİ BATIRDI"

Bir yurttaş, Babacan’a; "Eskiden en başarılı bakandınız. Ben genelde Amerika’da yaşıyorum, sizi oradan hep izliyordum. O zaman ekonomi çok ilerideydi. Sizin döneminizde 1 dolar 1.250 TL’ydi. Nasıl oldu da böyle oldu, anlamadık. Bunlar ülkeyi batırdı" dedi.

Babacan ise "Siyasi kadroların, bürokrasi kadrolarının, yöneticilerinin hem dürüst hem de işi bilen insanlar olması gerekiyor. Şu andaki kadrolar maalesef öyle değil. Onun için de ülke düzelmiyor" karşılığını verdi.

"GEÇEN SENE 30 LİRAYA SATTIĞIM KÖMÜR BU SENE 55 LİRA"

Bir kömürcü esnafı ise, "Ben kömür satıyorum. Geçen sene 30 liraya sattığım kömür bu sene 55 lira. TSP gübre satıyorum. Geçen sene 130 liraya sattığım gübre bu sene 240 lira. Size güveniyoruz" dedi.

Babacan esnafa, "Devlet enflasyonu yüzde 19 açıklıyor, o nasıl oluyor? 30’dan 55’e çıkınca yüzde 19 mu oluyor?" diye sordu.

Esnaf ise "Onu bilmiyorum, o kadar ekonomi bilgim yok. Normal bir esnafım. Şu anda millete güzel para verdiler, dağıttılar. Herkes borçlu, yüzde 80’i borçlu. Herkesin cebinde kredi kartı var. 10 tane kredi kartı var. Asgarisini yatırıyor. Verdiler verdiler, faiz faiz faiz, bitmiyor. Güvencemiz sizlersiniz" yanıtını verdi.

Kaynak: anka