Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin katılımıyla 16-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Gençlik Bilişim Festivali", ziyaretçilerine kapılarını açtı. ANKARA (İGFA) - Gençlik Bilişim Festivali'nin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe'nin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Varank, buradaki konuşmasında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın gençlere dönük politika, proje ve uygulamaları olan bakanlıklardan biri olduğunu belirterek, gençlerin ilkokuldan üniversite sonrası çalışmalarına kadar her alanda yanlarında olduklarını vurguladı.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri eğitimleri, TÜBİTAK ve KOSGEB destekleri, burslar, girişimcilik destekleri ve TEKNOFEST gibi çalışmalarla gençlere destek sağladıklarını ifade eden Bakan Varank, "Hayatın her alanında gençlere dönük bir programımız var, sık sık gençlerle bir araya gelerek onları bilgilendirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Gökyüzü gözlem şenliklerine de değinen Bakan Varank, "Gençlerin aileleriyle 3 gece boyunca yıldızları, ayı, gezegenleri izlediği etkinliği sadece Antalya'da düzenliyorduk bu sene Diyarbakır, Van ve Erzurum dahil olmak üzere farklı şehirlerimizde düzenleyeceğiz. Gençlerle beraber geceleri uzayı izleyeceğiz. Bu manada Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu seneki etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ediyorum." dedi.

3 GÜN SÜRECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik Haftası kapsamında Gençlik Bilişim Festivali'nin düzenlendiğini hatırlatarak, festivalin 3 gün boyunca gençlerin bakanlığında, Örnek Stadı'nda ve Altındağ Spor Salonu'nda halkımızın katılımıyla gerçekleşeceğini, bilişime ilgi duyan katılımcılarla buluşturacaklarını belirtti. Gençleri kamu bilişiminin en üst düzey temsilcileriyle bir araya getireceklerini anlatan Kasapoğlu, tecrübe aktarımını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Açılışın ardından katılımcı protokol gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: igf