Haber: ABDULLAH ÇELEBİ-Kamera: KERİM UĞUR

İzmir'in Ödemiş ilçesinde partisi binasının açılışını yapıp ilçe kongresine katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, esnafın ve gençlerin derdini dinledi. Evlilik hazırlığı yaptığını belirten 25 yaşındaki İsmet Yalçın, "Artık ümidimiz kalmadı, adalet istiyoruz" derken, bazı öğrenciler de eğitimde fırsat eşitliği istediklerini söyledi. Babacan ise düşük maaşlara ve hayat pahalılığına dikkat çekti, gençlere büyük önem verdiklerini söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir Ödemiş'te esnafın ve yurttaşların derdini dinledi. İlçe binasının açılışını yapmadan önce sokak sokak gezen Babacan çok sayıda esnaf ve yurttaşla sohbet etti.

Bir süt firmasında çalıştığını ve evlilik hazırlığı yaptığını belirten 25 yaşındaki İsmet Yalçın, Babacan'a "Genç olarak ümidimiz kalmadı, adalet istiyoruz. 4 saat mesaiyle birlikte 12 saat çalışıyorum. Devlet, mesai üzerinden benden vergi kesiyor. Ben zaten 3600 TL brüt maaşım üzerinden vergi ödüyorum. Evleneceğim, bunun için mesai yapıyorum, devlet için yapmıyorum. AK Partili olursan işe girersin, değilsen kapı dışarı. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

"FİYATLAR ÇOK ARTTI"

Lise son sınıf öğrencisi Gürcan Bayraktar ise Babacan'a fen lisesinde okumasına rağmen laboratuvarı olmayan ilkokul düzeyinde fiziki şartlara sahip bir okulda ders gördüklerini söyledi.

Gençlere büyük önem verdiklerini dile getiren Ali Babacan ise şunları söyledi:

"Batman'da genç bir arkadaşımız ‘Siz ekonomi bakanıyken 20 bin lirayla düğün yapıyorduk, şimdi mümkün değil. Fiyatlar çok arttı' dedi. Asgari ücretlinin, emeklinin, sabit gelirlinin maaşı devletin resmi enflasyonu oranda arttı. Ama hayat öyle mi arttı. Tüm fiyatlar çok arttı. Biz bu sorunların farkındayız."

"İNEKLER KESİLMEYE BAŞLADI"

Babacan'ın esnaf turunda sohbet ettiği bir kasap yüksek yem fiyatları nedeniyle ineklerin kesilmeye başladığını söylerken, taksici esnafı da yıpranan araçlarını yenileyebilmek için ÖTV indirimi yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: anka